tak szyby mam dokładane.szyber dach działa tak jak opisałem dopóki nie otworze drzwi to szyberdach działa.jak tylko otworze drzwi wtedy szyberdach przestaje działać...co do usypiana tego modułu to tak samo jest z szyberdachem.jak przez jakiś czas nie przyciskasz przełącznika podświetlanie się wyłącza a po ponownym naciśnięciu znów sie podświetla...aldi pisze:Masz dokładane elektryczne szyby? Bo tak jak opisujesz pracę szyberdachu tak też powinny działać el. szyby tzn. po otwarciu i zamknięciu drzwi (gdy zapłon jest off) przestają działać.
[B4 1Z] Domykanie szyb - pakiet komfort
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tak szyby mam podłączone bez modułu.działają tylko gdy kluczyk jest przekręcony no i nie ma automatycznego opuszczania szyby kierowcy... pomyslę jak to podłączyć do modułu szyberdachu i powinno wszystko śmigać. aldi powiedz mi tylko gdzie jest umieszczony moduł szyberdachu??aldi pisze:A te szyby masz założone całkowicie bez modułu komfortu?
-
- Forum Audi 80
Jest pod półką nad nogami kierowcy ma numer 318 (447959 875) kabel do którego powinieneś się podłączyć ma kolor niebiesko-żółty albo czerwono niebieski (na pewno jest to jeden z grubszych), idzie on do zielonej pojedynczej wtyczki z takim filetowym elementem.hudy pisze:aldi powiedz mi tylko gdzie jest
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Silnik: 1.9 1Z
patrzaj w setkach, no i nie zapomnij o klamkach zewnetrznych gdyz tam sie domykalo poprzez przytrzymanie klamki zewnetrznej - ma ona przelacznik w wewnatrzkris00 pisze:Panowie a w jakich audicach szukać tego modułu komfortu
w temacie schematy elektryczne masz schemat do 100tki i tam masz wszystko namalowane, a znajdziesz nawet to w jednym z moich postow i u innych kolegow tez
-
- Forum Audi 80
Z pasatach (w tych późniejszych na pewno) w każdych drzwiach jest moduł przy silniczku który steruje szybami, przekazuje ponadto informacje z/do elektrycznych lusterek, grzanych lusterek, krańcówek, centralnego zamka. Dzięki temu do drzwi idą 4 kable dwa to zasilanie a dwa to przewody którymi biegną informacje (w tych po 99 już jest CAN chyba). Tylko nie wiem czy z tymi modułami w drzwiach nie współpracuje ten główny moduł komfortu który jest pod dywanikiem i nogami kierowcy.
Panowie potrzebuję nr tego modułu z Cabrio.ATLAS pisze:W cabrio jest to w standardzie może da radę coś dokupić taniego od cabrio i dołożyć do innych B4?
Chcę założyć do siebie aby z automatu zamykać/otwierać 4 szyby na raz a nie tylko kierowcy.
W przyszłości rownież zamykanie z pilota po alarmie.
Chcę wiedzieć czego szukać na necie.
Szyberdachu nie mam.
Zdrówka.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Silnik: 1.9 1Z
zserty, w 100 tez wystepowal, trzeba pierw zaznajomic sie ze schematem od 100, i widac na nim ze jest dodatkowy jeden przekaznik zwykly, wkladki zamkow przednich z przelacznikiem, oraz sam modul z tego co pamietam ma kilka pinow wiecej,
obecnie jestem na tropie, jak sie wyrobie ztym dzisiaj dam znac
obecnie jestem na tropie, jak sie wyrobie ztym dzisiaj dam znac
-
- Forum Audi 80
Podobnie jest w cabrio, tylko są dwa przekaźniki (zamykanie, otwieranie) wpięte w masy "normalnej" instalacji szyb. Zrobić sobie przekaźnik na zamykanie i podłączyć pod wkładkę drzwi kierowcy (jeśli jest ze stykami zamykania ale taka występowało w sedanach/avantach z fabrycznym alarmem) dodać jakiś przekaźnik opóźniający i home made domykanie gotowe. Albo zrobić sobie zamiast tego dodatkowy przełącznik jak w cabrio jak chciał zsertySzara80tkaTdi pisze: trzeba pierw zaznajomic sie ze schematem od 100, i widac na nim ze jest dodatkowy jeden przekaznik
Nie zależy mi na domykaniu z zamka.
Chcę zamykać/otwierać wszystkie szyby z automatu ( tak jak szyba kierowcy ).
W przyszłości jak założę alarm chciałbym mieć możliwość zamykania szyb z pilota. Podejrzewam, że to zależy od możliwości samego alarmu.
Dlatego pytam Was jak to zrobić, żeby to było jak najbliżej oryginału.
Kto może udostępnić schemat elekryki w Cabrio z numerami przekaźników?
Chcę zamykać/otwierać wszystkie szyby z automatu ( tak jak szyba kierowcy ).
W przyszłości jak założę alarm chciałbym mieć możliwość zamykania szyb z pilota. Podejrzewam, że to zależy od możliwości samego alarmu.
Dlatego pytam Was jak to zrobić, żeby to było jak najbliżej oryginału.
Kto może udostępnić schemat elekryki w Cabrio z numerami przekaźników?