Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B4 1.9 1Z 90KM] victor reiznz - reinzosil + pokrywa zaworów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

[B4 1.9 1Z 90KM] victor reiznz - reinzosil + pokrywa zaworów

Post autor: hudy » 15 sie 2013, 01:23

Witam.Czy ktoś z was używał tego silikonu do uszczelnienia pokrywy zaworów? Wiem na 100% że spokojnie uszczelni pokrywę ale interesuje mnie ewentualne jej zdjęcie.Czy po zastosowaniu tego środka jest problem z jej zdjęciem??

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 15 sie 2013, 11:42

Nie ma najmniejszych problemów.
Nawet na pierwszy montaż szedł ten silikon bo jak się dobrze przypatrzeć na głowicy są ślady z wgłębień z uszczelki pokrywy zaworów.

Poza tym sobie i koledze ostatnio uszczelniałem również miejsca gdzie są te okrągłe podkładki z gumami. Tam gdzie się przykręca pokrywę.

Jedyny warunek to wszystko dobrze odtłuścić, posmarować, założyć i z czuciem dokręcić. Następnie uruchomić silnik by nagrzał się do roboczej temperatury bez gazowania.

I gotowe <ok>

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 15 sie 2013, 12:06

Francis1982 pisze:
Jedyny warunek to wszystko dobrze odtłuścić, posmarować, założyć i z czuciem dokręcić. Następnie uruchomić silnik by nagrzał się do roboczej temperatury bez gazowania.

I gotowe <ok>
A nie lepiej zostawić na cała noc by samo związało, jak gdzieś dostanie sie oleju to potem bedzie znów pociło się :roll:

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 15 sie 2013, 13:58

Tak mówi sama ulotka tego silikonu. On zadziała pod wpływem temperatury. Tylko nie wolno używać gazu. A w tych warunkach jakie mamy szybko osiągnie temp. roboczą.

Poza tym w przeciwieństwie do innych smarowideł Victor-Reinz bez temperatury i na wolnym powietrzu schnie bardzo trudno. Zwykle silikony schną szybko ale nie ten. Mam jedną tubkę kilka lat i dalej nadaje się do użycia. Zwykły silikon po kilkukrotnym otwarciu dawno byłby jak guma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl