Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z 90KM] victor reiznz - reinzosil + pokrywa zaworów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

[B4 1.9 1Z 90KM] victor reiznz - reinzosil + pokrywa zaworów

Post autor: hudy » 15 sie 2013, 01:23

Witam.Czy ktoś z was używał tego silikonu do uszczelnienia pokrywy zaworów? Wiem na 100% że spokojnie uszczelni pokrywę ale interesuje mnie ewentualne jej zdjęcie.Czy po zastosowaniu tego środka jest problem z jej zdjęciem??

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 15 sie 2013, 11:42

Nie ma najmniejszych problemów.
Nawet na pierwszy montaż szedł ten silikon bo jak się dobrze przypatrzeć na głowicy są ślady z wgłębień z uszczelki pokrywy zaworów.

Poza tym sobie i koledze ostatnio uszczelniałem również miejsca gdzie są te okrągłe podkładki z gumami. Tam gdzie się przykręca pokrywę.

Jedyny warunek to wszystko dobrze odtłuścić, posmarować, założyć i z czuciem dokręcić. Następnie uruchomić silnik by nagrzał się do roboczej temperatury bez gazowania.

I gotowe <ok>

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 15 sie 2013, 12:06

Francis1982 pisze:
Jedyny warunek to wszystko dobrze odtłuścić, posmarować, założyć i z czuciem dokręcić. Następnie uruchomić silnik by nagrzał się do roboczej temperatury bez gazowania.

I gotowe <ok>
A nie lepiej zostawić na cała noc by samo związało, jak gdzieś dostanie sie oleju to potem bedzie znów pociło się :roll:

Awatar użytkownika
Francis1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Francis1982 » 15 sie 2013, 13:58

Tak mówi sama ulotka tego silikonu. On zadziała pod wpływem temperatury. Tylko nie wolno używać gazu. A w tych warunkach jakie mamy szybko osiągnie temp. roboczą.

Poza tym w przeciwieństwie do innych smarowideł Victor-Reinz bez temperatury i na wolnym powietrzu schnie bardzo trudno. Zwykle silikony schną szybko ale nie ten. Mam jedną tubkę kilka lat i dalej nadaje się do użycia. Zwykły silikon po kilkukrotnym otwarciu dawno byłby jak guma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl