[80 B4 2.0] Problem ze spryskiwaczami szyby przedniej
[80 B4 2.0] Problem ze spryskiwaczami szyby przedniej
Witam mam wielki problem z spryskiwaczami nagle dzisiaj padly i ni chuchu. Gdy je zalanczam widac ze cos tam prubuja prysnac ale tylko sie troszke z nich leje i to wszystko. Posprawdzalem wezyki przetkalem dysze pompka dziala. Zastanawiaja mnie kabelki ktore ida o spryskiwaczy pod maska i sa nie podlaczone. Od czego one sa ??? Prosze o pomoc
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jakie kabelki ?soruce pisze:Zastanawiaja mnie kabelki ktore ida o spryskiwaczy pod maska i sa nie podlaczone. Od czego one sa ?
Pompkę masz za lewym nadkolem, poza nią są gumowe, plastikowe węzyki.
Słabe ciśnienie to pewnie będzie uciekający, pekniety, rozłączony gdzieś wężyk.
Sprawdź przy samych spryskiwaczach czy masz je mocno nasadzone. Niech ktoś Ci psika, a ty patrz pod maska gdzie ucieka.
W ostatecznosci zobacz ciśnienie przy samej pompce.
Z cisnieniem jest wszystko w porzadku, polaczenia tez. jak odpinam wezyk od spryskiwaczy to leci mocny gruby srtumien. A przy spryskiwaczach sa kabeliki (po dwa na spryskiwacz) lacza sie spinka i ze spinki wychodza dwa kable tylko ze sa nie podlaczone zupelnie nie wiem do czego one sa !?
[ Dodano: 2007-11-19, 00:35 ]
nawet robilem testy z cieka igla sika jak mazenie przez nia
[ Dodano: 2007-11-19, 00:35 ]
nawet robilem testy z cieka igla sika jak mazenie przez nia
Parę dni temu po kilku miesiącach częstego czyszczenia jednego ze spryskiwacza kupiłem nowy(zamiennik - cena 7 zł), też wydawało mi się że to słabe ciśnienie - bo ono nie jest mocne, wystarczy że coś lekko je przytyka(spryskiwacze) i nie chce działać jak należy. Teraz ten "zamiennik" działa lepiej niż oryginał. Tak przynajmniej było w moim przypadku.
A może masz letni płyn?
A może masz letni płyn?