Witam,
w sumie już od dłuższego czasu mam taki problem..
mianowicie jadąc na gazie, często gęsto, spadają mi obroty - automatycznie przełączając na benzynę. Czasami silnik gaśnie. Byłem dziś u gazownika, temat nie był mu obcy lecz ja tu na forum nie mogłem tego znaleźć. Podobno to coś przy przepustnicy.. Miał ktoś z Was taki problem? Dam radę sam to naprawić? Pozdrawiam.
Dodam, iż takie cuda dzieją się na biegu jałowym pomoże ktoś?
[B3 1.8S PM] Niskie obroty na gazie.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
U mnie też jest ten problem i mi gazownik powiedział że to wina przepustnicy która już powoli dokonuje żywota. Też mam 1.8S PM. W ogóle pojechałem do niego z ta sprawą to pokręcił coś, obroty wzrosły o 100, miałem bez ssania w granicy 400-500. Jako że ssanie mam manualne to mogłem sobie podciągnąć do tego tysiaka powiedzmy i było ok. Tylko że po pokręceniu tam zaczął mi palić więcej. Na pełnym zbiorniku lpg byłem w stanie przejechać aż 50km mniej niż normalnie i pojechałem do niego żeby przykręcił jak było bo obroty i tak miałem w sumie te same a spalanie kosmiczne. W ogóle u mojego kolegi w aucie jak ma 600 obrotów to normalnie mu chodzi auto. Ma Suzuki 1.3 silnik sama benzyna. A w audim jak ma sie 600 obrotów to tak drży dziwnie.