Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 16v 6a]Nie chce współpracować z lpg

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
wudar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0 16v 6a]Nie chce współpracować z lpg

Post autor: wudar » 28 sie 2013, 12:52

Witam.
Niedawno zmieniłem wtrysk na digifanta, na benzynie jest wszystko ok , niestety, nie przełącza się na lpg , kiedy zrobie to manualnie nie chce zapalić po tej próbie silnik łapie na benzynie po ok 15s kręcenia, kontrolki na desce przygasają do czasu odpalenia po odpaleniu wszystko wraca do normy mam blosa gaz napewno dochodzi.Centralka od gazu to BRC lambda gas 2generacji czy da sie ją zresetować?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 28 sie 2013, 13:14

wudar pisze:.Centralka od gazu to BRC lambda gas 2generacji czy da sie ją zresetować?
Podłączyłeś blosa z silniczkiem krokowym na wężu?
Przy blosie wystarczy aby sterownik przełączył silnik na gaz.
Jak zrobione odcięcie paliwa? Może po przełączeniu na gaz podaje mu też benzynę.

wudar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wudar » 28 sie 2013, 13:46

silniczek mam podłączony z rury dolotu przed blosem, jeszcze o jednym zapomniałem jak odpale na benzynie i wtedy przełącze na gaz(przełącznik świeci się na zielono) to chodzi tak jakby na 3 garach po dodaniu gazu gaśnie.Bardzo możliwe, że nie ma zrobionego odcięcia paliwa , odłącze wtryski i sprawdze.

[ Dodano: 2013-08-28, 13:53 ]
odłączyłem wtryski i przekaźnik pompy paliwa niestety nic to nie dało, kręcę rozrusznikiem i nie ma żadnej reakcji

[ Dodano: 2013-08-28, 14:26 ]
a czy kompensacja musi być podłączona ,wcześniej była teraz odłączyłem?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 28 sie 2013, 16:42

Niby w instrukcji blosa jest aby ją odłączyć. A teraz z digifanetem masz przepływomierz klapkowy? Po odłączeniu kompensacji otwór w mikserze zaślepiłeś a podłączenie w reduktorze zostawiłeś niezatkane?
wudar pisze:odłączyłem wtryski i przekaźnik pompy paliwa niestety nic to nie dało, kręcę rozrusznikiem i nie ma żadnej reakcji
Chciałeś odpalić na gazie? Przełącznik b/g otworzył elektrozawory gazu?

wudar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wudar » 28 sie 2013, 17:22

Tak chciałem odpalić na gazie , mam copot zamiast przepływki klapkowej, elektro zawór się otwiera czuć gaz w dolocie, podłączenia w reduktorze nie zatykałem, mikser wyrzuciłem.Próbowałem też kilkakrotnie przełączać na zapłon w celu napuszczenia gazu w dolot i potem odpalić oczywiście bez skutku.

[ Dodano: 2013-08-29, 15:30 ]
ustawiam przełącznik tylko na gas , przekręcam kluczyk pompka pompuje paliwo , otwierają się wtryski rozpylą trochę benzyny ,odpalam załapie na chwile , dosłownie na sek,potem gaśnie zalany benzyną :( mimo , że elektozawór puścił gas i przełącznik od gazu świeci się na zielono.Tylko dlaczego nie chciał odpalić jak odłączyłem pompke i wtryski :?: :roll: chyba coś zrobiłem nie tak przy wymianie wtrysku na digi, ale na benzynie śmiga aż miło :-?

itor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: itor » 01 wrz 2013, 13:38

wudar pisze:silniczek mam podłączony z rury dolotu przed blosem, jeszcze o jednym zapomniałem jak odpale na benzynie i wtedy przełącze na gaz(przełącznik świeci się na zielono) to chodzi tak jakby na 3 garach po dodaniu gazu gaśnie.Bardzo możliwe, że nie ma zrobionego odcięcia paliwa , odłącze wtryski i sprawdze.

[ Dodano: 2013-08-28, 13:53 ]
odłączyłem wtryski i przekaźnik pompy paliwa niestety nic to nie dało, kręcę rozrusznikiem i nie ma żadnej reakcji

[ Dodano: 2013-08-28, 14:26 ]
a czy kompensacja musi być podłączona ,wcześniej była teraz odłączyłem?
wstaw dobrej rozdzielczosci zdjecie spod maski

wudar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wudar » 01 wrz 2013, 17:55

krokowiec się przyciął tak ,że go śrubokrętem nawet nie idzie ruszyć :( narazie jest ,,na śrubę" jest połączona tak jak w serii czyli z gumy dolotu leci wężyk do krokowca (teraz śruby),a ten drugi przewód do kolektora.Nie wiem czy to coś pomoże , ale zasilanie na wtryski i krokowca mam z cewki bo po zmianie kompa nie było napięcia na ori przewodach.Copot mam podłączony przed blosem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl