[B4 1.9 1Z 90KM] ścinający klin na wale - naprawa
[B4 1.9 1Z 90KM] ścinający klin na wale - naprawa
Witam.
mam pytanie - jak naprawić ścinający klin na wale??
czyżby trzeba kupić nowe koło zębate z klinem, dopasować do wału i już czy coś innego??
Będę wdzięczny za odpowiedz:)
Pozdrawiam
mam pytanie - jak naprawić ścinający klin na wale??
czyżby trzeba kupić nowe koło zębate z klinem, dopasować do wału i już czy coś innego??
Będę wdzięczny za odpowiedz:)
Pozdrawiam
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Jasne, to jest coś takiego http://allegro.pl/war17-frez-czolowy-do ... 13079.html
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
A no to o takim czymś wiedziałem ale spory wydatek U siebie w zimie jak robiłem w tym roku to pilnikiem i papierem ściernym heh bo nie chciałem jeszcze klimy rozszczelniać póki co złożone z nową śrubą dodatkowo klej do gwintów i jest ok. Ogólnie nie wydawało mi się to czoło jakoś mocno zniekształcone stąd takie, a nie inne rozwiązanie. Z resztą nawet jeden z użytkowników na forum pisał, że robił to właśnie iglakiem i przejeździł już kilkadziesiąt tys. i spokój
Dokup jeszcze sobie nową śrubę kosztuje z 7zł chyba. A dobre kółko kosztuje chyba ~100zł febi jeśli się nie mylę kupowałem u siebie. Bo były i tańsze ale raczej na czym jak na czym ale tutaj nie ma co oszczędzać... No chyba, że chcesz znowu bawić się w rozbieranie przodu ;d
Dokup jeszcze sobie nową śrubę kosztuje z 7zł chyba. A dobre kółko kosztuje chyba ~100zł febi jeśli się nie mylę kupowałem u siebie. Bo były i tańsze ale raczej na czym jak na czym ale tutaj nie ma co oszczędzać... No chyba, że chcesz znowu bawić się w rozbieranie przodu ;d
Trzeba sprawdzić czy koło pasowe ma bicie podczas pracy. Jeżeli nie to wymiana kółka i porządne dokręcenie załatwi sprawę. U mnie było bicie na kole pasowym aż doprowadziło do urwania śruby na wale i wiadomo jak to sie skończyło. Po zakupie innego silnika odrazu dla pewności przefrezowałem czop dla pewności, lekkie nie równości były.
- Icemerc-zona
- Forum Audi 80
- Ganimadeus
- Forum Audi 80