Słonik pisze:Skoro u Pawła taka boczna daje rade to jakim cudem centralnie u ciebie nie daje rady na która jest no stop nawiew i nie nagrzewa sie tak od otoczenia jak boczna?,
Adam, dokładnie Ci tego nie wytłumaczę, ale moje domślenia są takie, że po prostu chłodnica ma za mała wydajność/pojemność do silnik 2.2, wchodzi za mało wody, zanim przez obieg zdąży ją wychłodzić i przerzucić, to szybciej się nagrzewa w silniku. Druga sprawa, to że sama chłodnica po zamknięciu maski ma napływ powietrza na jakieś 60% swojej powierzchni, reszta jest pod zderzakiem, a dodatkowo w miejscu napływu powietrza siedza dwa wiatraki, które też mało nie zasłaniają. Trzecia sprawa, to to, że u Pawła jest wentylator 300W lub 350W, który tak ssie powietrze, że utrzymuje puszkę piwa przed chłodnicą ( zbadane u edda na grabinie ), a moje dwa pierdziawki po 80W niestety sa w tej sytuacji słabe, tym bardziej że przy upałach ciągną same gorące powietrze.
Po za tym u mnie temperatura stoi na 90, jak jeżdzę po mieście normalnie tak samo, jak trochę poprzyciskam rośnie do 92-3. W trasie przy 120-140 stoi na 90, ostatnio wracaliśmy od Damiana jak pamietasz i przekraczaliśmy 250km/h, a temperatura była minimalnie za 90tką..
Strasznie mi mącisz, a ja dziś jestem umówiony z niedźwiadkiem na kolektor ssący MTM, i co raz bardziej mnie zbijasz z tropu
![:-P](https://audi80.pl/images/smilies/jezyk_oko.gif)