Witam, juz ktorys raz zauwazylem ze mam wode w bagazniku, na poczatku myslalem ze dostaje sie ona w momencie gdy otwieram klape. Jednak napewno dostaje sie inna droga. Zauwazylem ze najwiecej wody jest pod kolem zapasowym po lewej stronie.
Zobaczylem tak z grubsza podloge i nie widac tam jakiejs dziury ani nic z tych rzeczy, moze wy mi podpowiecie gdzie szukac przyczyny ? wystepuje jakies newralgiczne miejsce w coupe ze woda moze sie tam zbierac ? albo ktos z was juz tak mial i mi doradzi
[b4 coupe] Zbiera sie woda w bagazniku
-
- Forum Audi 80
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
cieknie najczęściej lampą, która po tylu latach traci szczelność w miejscu gdzie styka się z karoserią. Na szybko dokręć śruby, które ją mocują do karoserii. Drugie miejsce to wkręty maskownicy plastikowej, gdzie jest zamek zamykania klapy. trzecie miejsce to uszczelka. I to wszystko. Ale na 99% będą to lampy.
-
- Forum Audi 80
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Ok zdiagnozowalem skad leci woda, okazalo sie ze to nie leci przez lampe, anie przez ta maskownice.
Okazalo sie ze przepuszcza uszczelka po lewej stronie od zamka klapy.
I teraz moje pytanie czy jest mozliwosc zwiekszenie sily docisku klapy do uszczelki ? Zamek klapy juz opuscilem na maksa i jest troche lepiej. Zauwazylem tez jakies dystanse po lewej i prawej stronie karoseri(to na czym klapa sie opiera) moze tym da sie jakos opuscic klape bagaznika
czekam na wasze pomysly
Okazalo sie ze przepuszcza uszczelka po lewej stronie od zamka klapy.
I teraz moje pytanie czy jest mozliwosc zwiekszenie sily docisku klapy do uszczelki ? Zamek klapy juz opuscilem na maksa i jest troche lepiej. Zauwazylem tez jakies dystanse po lewej i prawej stronie karoseri(to na czym klapa sie opiera) moze tym da sie jakos opuscic klape bagaznika
czekam na wasze pomysly