Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 coupe] Zbiera sie woda w bagazniku

ODPOWIEDZ
kyuubi1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 coupe] Zbiera sie woda w bagazniku

Post autor: kyuubi1990 » 10 wrz 2013, 13:25

Witam, juz ktorys raz zauwazylem ze mam wode w bagazniku, na poczatku myslalem ze dostaje sie ona w momencie gdy otwieram klape. Jednak napewno dostaje sie inna droga. Zauwazylem ze najwiecej wody jest pod kolem zapasowym po lewej stronie.

Zobaczylem tak z grubsza podloge i nie widac tam jakiejs dziury ani nic z tych rzeczy, moze wy mi podpowiecie gdzie szukac przyczyny ? wystepuje jakies newralgiczne miejsce w coupe ze woda moze sie tam zbierac ? albo ktos z was juz tak mial i mi doradzi :)

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 10 wrz 2013, 13:30

cieknie najczęściej lampą, która po tylu latach traci szczelność w miejscu gdzie styka się z karoserią. Na szybko dokręć śruby, które ją mocują do karoserii. Drugie miejsce to wkręty maskownicy plastikowej, gdzie jest zamek zamykania klapy. trzecie miejsce to uszczelka. I to wszystko. Ale na 99% będą to lampy.

kyuubi1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyuubi1990 » 10 wrz 2013, 13:49

Ok jutro zobacze :) Dzieki wielkie :)

Awatar użytkownika
Kelis.Zx145
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kelis.Zx145 » 10 wrz 2013, 13:50

Dokładnie tak jak pisze Leo, Jeśli będą to lampy to możesz je zdjąć, wydłubać resztki uszczelki (taka czarna pasta jakby plastelina) i zrobić swoją uszczelkę z sylikonu zakrywając go paskiem folii żeby móc ściągać lampę w przyszłości i żeby nie reagował z karoserią lub kupić taką specjalną masę.

kyuubi1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyuubi1990 » 21 wrz 2013, 22:00

Ok zdiagnozowalem skad leci woda, okazalo sie ze to nie leci przez lampe, anie przez ta maskownice.

Okazalo sie ze przepuszcza uszczelka po lewej stronie od zamka klapy.

I teraz moje pytanie czy jest mozliwosc zwiekszenie sily docisku klapy do uszczelki ? Zamek klapy juz opuscilem na maksa i jest troche lepiej. Zauwazylem tez jakies dystanse po lewej i prawej stronie karoseri(to na czym klapa sie opiera) moze tym da sie jakos opuscic klape bagaznika :)

czekam na wasze pomysly :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl