Peiying PY-NB2000 od środka
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nie do konca, ten ma spory bałagan i oczywiste jak na ta klasę elementy.AUDI_A6 pisze:Wzmacniacz jak wzmacniacz, trudno sie było tu co innego spodziewać bo każdy z tego samego jest zbudowany
Kodensatory najtansze no name w zasadzie. Warto by bylo je wymienic, te w torze zasilania.
Zauważ jak niechlujnie nawinięty jest drut na ferryt w przetwornicy.
No, ale tak to musi wygladać w tego typu produktach.
z tego co kojarze, a przed oczami go nie mam chyba dwa 20 amperoweAUDI_A6 pisze:A tak wogóle to jakie ten wzmacniacz ma bezpieczniki?
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Tak, łupie dość ostro aż oswietlenie wewn przygasa na zgaszonym motorze, wiec przetwornica dziala prawidłowo.EE to nawet nieźle jak ma takie bezpieczniki więc mocy troszkę ma
Powiem Ci, ze kilka lat temu, nie wiem jak teraz, boszman w środu wyglądał znacznie ładniej. Byłem pod wrażeniem. Boszman jakiś z dolnej półki.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Nie, nie. Prosto z klemy lecę bardzo grubym jak paluch przewodem miedzianym beztlenowym. (+ bezpicznik 30 A )AUDI_A6 pisze:Może to wina zbyt słabych kabli zasilających i powstają spadki napięcia?
Chyba tylko w komplecie, ale daje sobie głowę sciąć, że te inne, różniące sie modelem, ale z wygladu takie same niczym sie nie różnią.AUDI_A6 pisze:Da się ten wzmacniacz kupić osobno czy tylko w komplecie z subem?
Zrobili taki napis na nim, aby nazwać ten zestaw.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
A to juz dla zupełnych maniaków. Mi tego huku wystarczy i tak nie ukręcam gałki. No może czasamiAUDI_A6 pisze:kondesator by rozwiązał problem
Kiedyś - tak jak pisałem na forum swego czasu - sam robiłem sobie kondensatory.
Puszcza po sprayu pronto do mebli, w środku zlutowane multum kondensatorów, dużych, dobrych elektrolitów tak aby osiagnąć jak największą pojemność. Plastikowa gustowna zatyczka na górę w gniazdem przykręcanym podobnym to stosowanych w kolumnach.
Taki byk kondensator po naładowaniu, zwierając go walił iskrą jak spawarka. Ale działał znakomicie.
Dzisiaj tego jest tanio do kupienia wszedzie, kilka lat temu było to bardzo drogie i ciężko dostępne
nie wiem skad ty takie wnioski wyciagasz? jak ja ci wsadze do boschmanna albo wspomnianego peiyinga bezpieczniki 2x30A to tez mi uwierzysz ze to mega mocarny wzmak? czesto ogarnia mnie smiech jak kolesie przychodza do mnie i pierwsze na co patrza to bezpieczniki w tanich wzmacniaczach... juz lepiej popatrzyc na zaciski, czy przyjma grube kable... i nie oszukujmy sie, wierzyc w to co na pudelku mozna tylko uznanym firmom, a nie peiyingowi, dalco itp...EE to nawet nieźle jak ma takie bezpieczniki więc mocy troszkę ma.
W środku panuje bałagan ale wygląda w miarę ładnie wykonane a nie tak jak to jest w tanich wzmakach na allegro.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Ponadto bezpiecznik jest zawsze większy ( z zapasem )
Myślę, że 15-20 A na 2 kanały nie jest na wyrost. Twierdzę to po odsłuchaniu tj jak mocno wprawia w ruch 25 cm mocno zawieszony głośnik.
Możnaby podłączyć miernik na przewód zasilający, dać na maxa i zobaczyć jakie natężenie bierze ten piecyk. Jak znajdę czas może to zrobię.
Myślę, że 15-20 A na 2 kanały nie jest na wyrost. Twierdzę to po odsłuchaniu tj jak mocno wprawia w ruch 25 cm mocno zawieszony głośnik.
Możnaby podłączyć miernik na przewód zasilający, dać na maxa i zobaczyć jakie natężenie bierze ten piecyk. Jak znajdę czas może to zrobię.
no wlasnie, a peiying raczej nie nalezy do liczacych sie producentow...a ty oparles sie tylko na bezpiecznikach. pisze tylko ze niekoniecznie musi to miec zwiazek z prawda. juz nawet masa i wielkosc wzmacniacza powie wiecej o jego mocy, mocny wzmacniacz wytwarza troche ciepla i musi miec duzy radiator zeby sie chlodzic...AUDI_A6 pisze:Kolego przecież bezpiecznik dobierany jest do mocy wzmacniacza. Przynajmniej u bardziej liczących się producentów.
-
OnlineDoc
- Administrator
- Kontakt:
Ten nie ma.Oofol pisze:Najwyższy model wzmacka ma też sterowanie mocą na kablu
Peiying jest już własnością Brylantoosa z forum.
Do mnie jedzie CarPower Monacora.
Zmieniłem skrzynię, zmieniłem głośnik na Pyle, zmieniłem wzmacniacz na Monacora.
W planach zmiana głośnika i tu mam dylemat, chyba na pioneera.