[B3/B4 quattro] Jaki olej do mostu?
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Nie.emanuel33 pisze:Wymiana oleju coś zmieni?
Najprawdopodobniej to luzy w samym dyfrze które sa praktycznie nie do zlikwidowania bo trzeba się bawic z podkładkami z ASO, ktorych prawie nie ma, lepiej kupic inny dyfer i miec szczescie, ale najpierw wymien podpore walu i poduche przedniego mocowania dyfra.
Pytałem czy pomoże wymiana oleju w moście.... Generalnie chodzi o to, że jak np. hamuje silnikiem i samochód sam zbija prędkość, to zaczyna szarpać samochód i czuć jakby ktoś mi w dupe wjechał co chwile. Jak zbija z większej prędkości, to jest ok. Nic nie huczy, nic nie stuka, nie piszczy. Nie słychać pracy mostu. Napędy chodzą idealnie. To mój 1 samochód z quattro. Kolega wspominał że trzeba sprawdzić olej, bo może go już nie być skoro tak się dziej, ale jakby go nie było, to bym nie wysiedział w aucie.'
Aktualnie chodzi o to, co jest tego przyczyną i jak to naprawić, bo nawet przy raptownym puszczeniu sprzęgła czuć tylny most na plecach.
Aktualnie chodzi o to, co jest tego przyczyną i jak to naprawić, bo nawet przy raptownym puszczeniu sprzęgła czuć tylny most na plecach.
-
- Forum Audi 80
u mnie w quattro gdy wymienialem podpore walu, i sciagnieciu walu z auta pokrecilem mostem i bylo cicho ale byl luz wyczuwalny a przy skrzyni krecilem i huczalo. moje pytanie: zakladam ze to lozysko na samym koncu skrzyni do ktorej sie przykreca wał, czy da sie to wyminic czy szukac innej skrzyni?? czy jakis olej sie tam wlewa??