[b4 1z 1.9 tdi 90km 95' 290tys] brak mocy w porow. do innych
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Zrobione zostały dziś logi dynamiczne i czekamy na ich ocenę, auto słabo zbiera sie, na początku dawka oscylowała na poziomie ponad 7mg, poprawione na ponad 3mg, zmieniony łącznik gumowy na inny i tez znacznej poprawy nie ma , tylko taka delikatna poprzez zwiększoną dawkę.
3 i 4 grupa
http://vaglog.rtnet.pl/Dyzio_1984_142183.html
8 i 11 grupa
http://vaglog.rtnet.pl/Dyzio_1984_142185.html
3 i 4 grupa
http://vaglog.rtnet.pl/Dyzio_1984_142183.html
8 i 11 grupa
http://vaglog.rtnet.pl/Dyzio_1984_142185.html
- Krzysiek 84
- Junior Admin
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
NIE :!: :evil: ,bo to że tnie ,nie znaczy że zupełnie nie działa :roll: bo działa ,ale nie do końca prawidłowo ...czasem z powodu zabrudzenia "gorącego drucika " czasem z powodu elektroniki 8-) Jakby po odpieciu wtyczki ,nie było różnicy ,to by znaczyło że jest padnięta zupełnie ,ale to się bardzo rzadko zdarza i na pewno nie widać tego po logach ,w tym przypadku Zapinamy diodę pokazującą dla kompa pełny przepływ i wszystko mamy jasne ,po krótkiej przejażdżce ,jak odzyska vigor ,to wina przepływki na 100% procent ,co obstawiam w tym przypadku <ok>vollog pisze:czyli powiedzmy ze teoretycznie jak odepne wtyczke z przeplywomiarza to nie powinno byc zadnego efektu?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Przeczytaj UWAŻNIE :!: moje posty powyżej 8-)krzysiek21_01_1989 pisze:Munior, u siebie też podejrzewam przepływkę, gdzie tę diode sie podpina?
[ Dodano: 2013-09-15, 22:23 ]
Nie zawsze pomaga płukanie ,czy czyszczenie 8-)Krzysiek 84 pisze:Czyli zmywaczem czyścimy drucik i jak bedzie działać to bedzie dobrze, a jak nie to elektronika nawaliła i wtedy zamiana juz na inna :?:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
narazie nie mam czasu sie za to zabrac, wracam pozno z roboty, garazu nie mam, a stac po nocy z latarka to mi jakos sie nie widzi. sie rozkreci w weekend i zobaczymy co mu dolega dzieki wszystkim szczególnie krzychowi <ok>
a np czy jesli wyczyszcze preparatem do czyszczenia silnikow ( bodajze kagera) bardzo silnie zracym to nic sie nie stanie ?
przeplywomierz zostal odlaczony, roznica byla znaczna, silnik zachowywal sie jak by byl wolnossacy. samochod jakotako jezdzil. czyli przeplywka jako tako sprawna ale wlasnie nie do konca.po wyjeciu okazalo sie ze jest tak upier.. wszedzie pelno brudu i kurzu i innego scierwa. przeczyscilem wszystko dokladnie preparatem do czyszczenia gaznikow a nastepnie wspomnianym plynem do czyszczenia silnikow. po 10 min zaczela leciec wkoncu czysta woda. mysle ze teraz jest ok, niestety nie moge zlozyc gdyz spadl straszny deszcz i dzis chyba nic z tego.
ok, przeplywka wsadzona. za duzo nie pomoglo chodz jest troooche lepiej. przy okazji egr zaslepiony, i co najwazniejsze: POZBYLEM SIE KATALIZATORA ! roznica kolosalna. lecz to i tak jeszcze nie to co seria. przyspieszenie 0-100 spadlo z prawie 20 sec do 15,7. mozna powiedziec ze jeest dobrze ale skusze sie na podlaczenie jakiejs innej przeplywki w celu sprawdzenia czy moja dziala dokonca poprawnie. Dzieki wszystkim
[ Dodano: 2013-09-30, 19:01 ]
czy za sprawa zepsutego przeplywomierza na 65l mozna zrobic tylko 800km przy dosc spokojnej jezdzie? tyle wlasnie spada mi. jaka moze byc inna przyczyna? tragedia. . .
a np czy jesli wyczyszcze preparatem do czyszczenia silnikow ( bodajze kagera) bardzo silnie zracym to nic sie nie stanie ?
przeplywomierz zostal odlaczony, roznica byla znaczna, silnik zachowywal sie jak by byl wolnossacy. samochod jakotako jezdzil. czyli przeplywka jako tako sprawna ale wlasnie nie do konca.po wyjeciu okazalo sie ze jest tak upier.. wszedzie pelno brudu i kurzu i innego scierwa. przeczyscilem wszystko dokladnie preparatem do czyszczenia gaznikow a nastepnie wspomnianym plynem do czyszczenia silnikow. po 10 min zaczela leciec wkoncu czysta woda. mysle ze teraz jest ok, niestety nie moge zlozyc gdyz spadl straszny deszcz i dzis chyba nic z tego.
ok, przeplywka wsadzona. za duzo nie pomoglo chodz jest troooche lepiej. przy okazji egr zaslepiony, i co najwazniejsze: POZBYLEM SIE KATALIZATORA ! roznica kolosalna. lecz to i tak jeszcze nie to co seria. przyspieszenie 0-100 spadlo z prawie 20 sec do 15,7. mozna powiedziec ze jeest dobrze ale skusze sie na podlaczenie jakiejs innej przeplywki w celu sprawdzenia czy moja dziala dokonca poprawnie. Dzieki wszystkim
[ Dodano: 2013-09-30, 19:01 ]
czy za sprawa zepsutego przeplywomierza na 65l mozna zrobic tylko 800km przy dosc spokojnej jezdzie? tyle wlasnie spada mi. jaka moze byc inna przyczyna? tragedia. . .