tez mialem MYKI ale niestety sie skonczyly poprzedniej zimy i na prawde dawaly rade w sniegugarry99 pisze:Polecam opony firmy MYKI mialem je w b4 i bylem bardzo zadowolony audi szla w zaspach jak dzika a wiadomo jak jest zima zaskoczyla drogowców w ta zime też je kupię
[All] Opony bierznikowane
Ja od tamtego sezonu użytkuje MARKGUM na bieżniku continentala, płaciłem 480zł za komplet z wyważeniem i założeniem. Dokładnie to chyba model MK790, 195/65/15. Z tego co mogę po jednej zimie stwierdzić to, że są trochę głośnawe. Samochód stabilny, gruby bieżnik fajnie wbija się w śnieg, łopaty nie woziłem nawet ze sobą Porównując ceny tego kompletu do nowych jak najbardziej polecam i następny komplet również kupię ten sam.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Również mam te opony na zimę, tylko 205. Jeżdzę na nich w dwoch autach quattro, w a4 i w coupe quattro. Dwa lata temu, jak byly nowe, trzeba troche gazu przylozyc zeby zerwac trakcje nawet na lodzie.. wysoki bieznik okropnie wbija sie w snieg i lod. Ogolnie polecam, od dwoch zim bez problemów.bialas1 pisze:Ja od tamtego sezonu użytkuje MARKGUM na bieżniku continentala, płaciłem 480zł za komplet z wyważeniem i założeniem. Dokładnie to chyba model MK790, 195/65/15. Z tego co mogę po jednej zimie stwierdzić to, że są trochę głośnawe. Samochód stabilny, gruby bieżnik fajnie wbija się w śnieg, łopaty nie woziłem nawet ze sobą Porównując ceny tego kompletu do nowych jak najbardziej polecam i następny komplet również kupię ten sam.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
panowie dzieki za informacje, zaklad w ktorym ostatnio kupowalem nalewki powiedzial 170 za opone od profila, mimo ze u producenta na stronie ktora podal Bloku kosztuje 135 plus dwie paczki 40pln... jakies inne hasioki kosztuja u nich 135pln, natomiast markgum ma za 112pln sztuke i przesylka za friko jezeli kwota przekroczy 150pln, wiec suma sumarow ja kupuje mk790 i po sprawie :mrgreen:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
problem rozwarstwiania moze sie pojawic w letnich oponach wlasnie z nie zachowaniem pewnym norm dotyczacych uzytkowania opon, natomiast w temperaturach zblizonych zeru i ponizej, to trzeba byc kims zeby te opony rozwarstwic... inna sprawa jest to ze jak ja cabem jezdzilem na codzien i moje letnie kola sprawialy klopoty to czasami na tydzien wrzucilo sie zime bieznikowana, temperatury byly letnie wiec cos powyzej 25st C, nic sie z nimi nie dzialo, wiec mysle ze jest to kolejny dowod na to ze lepiej kupic bieznik, chociazby tylko na zime
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
Ja ostatnio kupiłem 6 sztuk bieżnikowanych letnich dwie nawet na zapas :mrgreen: na następny rok <ok> . Razem z zimowymi to 14 opon w rok nie widzie różnicy co do nowych a w kieszeni lepiej <ok>
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=15283009 wszystkie tutaj brałem
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=15283009 wszystkie tutaj brałem