[B4 2.0 ABK 115KM] JAKA SONDĘ lambde MUSZĘ WYMIENIĆ PO
[B4 2.0 ABK 115KM] JAKA SONDĘ lambde MUSZĘ WYMIENIĆ PO
Witam mam audi abk 2.0 gaz mam problem z płynna praca na benzynie po przełączeniu samochód faluje szarpie przy przełączaniu biegów itd.Gazownik powiedział że ma problem z ustawieniem bongo bo sonda raz łączy raz nie.Pytanie jaka sonde mam kupic ponieważ moja jest na 1 wtyczke okrągłą z 3 pinami w srodku wszystkie dostępne maja 2 wtyczki.czy mam spiąć na krótko?
Ostatnio zmieniony 25 paź 2019, 20:05 przez kbturbo, łącznie zmieniany 1 raz.
na pewno masz dwa biale i to jest grzalka nie ma znaczenia ktory z ktorym podepniesz, no chyba ze masz jeszcze w oryginalnej wtyczce:) sygnalowy masz czarny, a co do sondy to owszem polecalbym boscha ale jesli masz dostep do sprawdzonych uzywek to zamontuj jakakolwiek a wtyczke przerob na zlaczki, oby tylko nie lutowac tych kabli! ja w swoim abku mam sonde uzywana od forda:) i wszystko smiga, no chyba ze kolega taki bogaty na dedykowane nowki to wtedy wez dedykowana:)
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wprawdzie mam zetorka ale z ciekawości poproszę o link dla potomności gdzie za 200 pare można wyrwać dedykowanego Boscha...tomek1982 pisze:bez przesady boscha dedykowana 200 pare zł
Poza tym jak jest LPG Bosch nigdy nie uwzględni reklamacji (nawet jeśli wypełnimy formularz montażu w warsztacie samochodowym).
Zostaje ASO, które wyssie portfel na maxa.
sklep motomaximus chociażby
zamiennik NGK/NTK 4-przewodowe (dod. szary do masy aku) za 80 zeta to fajna alternatywa.
A te 200 zeta to dla mnie bajka bo jeździłem po sklepach w Katowicach i poniżej 300-350 nic nie szło wytargać.
Chyba, że ma się mocne zniżki...
Poza tym LPG tak samo niszczy ori jak i zamienniki i wówczas gwarancja nie ma racji bytu. Więc po co przepłacać?
Z góry dziękuję za odp.OK to mam rozumieć że charakterystyki sond sa takie same.Patrzyłem na intercars i sa 4 http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... O&typ=1439
ale wszystkie mają inne wtyczki.Ja mam TYLKO 1 okrągłą wtyczkę z trzema pinami.Jaką kupić aby działa może być używka najtańszą czy kupić i przerobić ją tylko z 2 na 1 wtyczkę?Kolego z jakiego forda pod pasowałeś?
ale wszystkie mają inne wtyczki.Ja mam TYLKO 1 okrągłą wtyczkę z trzema pinami.Jaką kupić aby działa może być używka najtańszą czy kupić i przerobić ją tylko z 2 na 1 wtyczkę?Kolego z jakiego forda pod pasowałeś?
-
- Audi 80 Klub
Witam. Ja tak czytam te rozne tematy o sondach i mam pytanko. Kiedy wiemy ze sonda do wymiany?? Na wagu nie pokazuje bledu, miernikiem mi sprawdzal kolega z forum i niby dziala. Ktos gdzies napisal ze to ze dziala to nie znaczy ze dziala dobrze. Wiec kiedy bedzie wiadomo ze dziala niedobrze? Co d ospalania to tez mi sie wydaje ze troszke za duzo mi wsysa. Nawiazuje z ta sonda poniewaz nadal w moim nimcu nieudalo sie usunac usterki dotyczacej falowania obrotow a wymieniac po kolei kazda czesc i liczyc na to ze sie wreszcie trafi na ta zepsuta to nie na moja kieszen. Doradzcie mi co z ta sonda jak ja rozkminic czy dziala poprawnie czy nie ??
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: