Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.9 SD 113KM] Jaki poduszki silnika i skrzyni biegow pol

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
itor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.9 SD 113KM] Jaki poduszki silnika i skrzyni biegow pol

Post autor: itor » 28 wrz 2013, 12:23

Wymieniam komplet dwie przednie i ta pod skrzynia. Polecacie jakas konkretna firme? Czy istnieja pod silnik jakies wzmocnione modele poduszek?

antoni
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: antoni » 28 wrz 2013, 15:02

JAkie byś nie założył, jeśli masz telep"anie silnikiem to tylko kwestia czasu kiedy się pozrywają.
Trzeba tu dodać że przyczyną różnych trzęsień i drgań nie muszą być wcale poduszki.
Jeśli wszystko jest łoki to silnik nawet bez poduszek będzie miał lekko wyczuwalne drgania.

itor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: itor » 28 wrz 2013, 15:06

antoni pisze:JAkie byś nie założył, jeśli masz telep"anie silnikiem to tylko kwestia czasu kiedy się pozrywają.
Trzeba tu dodać że przyczyną różnych trzęsień i drgań nie muszą być wcale poduszki.
Jeśli wszystko jest łoki to silnik nawet bez poduszek będzie miał lekko wyczuwalne drgania.
Ja mam szarpania podczas jazdy i wiem ze to wina poduszek. Szukam najepszych i dlatego pytam.

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 28 wrz 2013, 15:24

antoni pisze:Jeśli wszystko jest łoki to silnik nawet bez poduszek będzie miał lekko wyczuwalne drgania.

To nie chodzi o telepanie tylko pewnie o mocne uderzenia podczas zmiany biegów i ruszania ps. Spróbuj ruszyć dynamicznie z zerwanymi poduszkami silnika.
itor pisze:Czy istnieja pod silnik jakies wzmocnione modele poduszek?

O takich niestety nie słyszałem a co do doboru weź jakie kolwiek byle by nie chinole.

itor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: itor » 28 wrz 2013, 16:18

Wino pisze:
antoni pisze:Jeśli wszystko jest łoki to silnik nawet bez poduszek będzie miał lekko wyczuwalne drgania.

To nie chodzi o telepanie tylko pewnie o mocne uderzenia podczas zmiany biegów i ruszania ps. Spróbuj ruszyć dynamicznie z zerwanymi poduszkami silnika.
itor pisze:Czy istnieja pod silnik jakies wzmocnione modele poduszek?

O takich niestety nie słyszałem a co do doboru weź jakie kolwiek byle by nie chinole.
Dokladnie o takie objawy mi chodzilo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl