Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Bosh / Pierburg - różnice, wytrzymałość silnika

Awatar użytkownika
krzychu79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzychu79 » 30 maja 2012, 15:29

MUNIOR pisze:
Ross pisze:ostatnio kolega mi powiedział, że czuje, że mam dożywocie z tym autem
Hehe :mrgreen: moja b4 też ma u mnie dożywocie ,mimo że mam od niedawna A4 ,i własnie kończę doprowadzać ją do łądu i wyposażać we wszystko co mozliwe :mrgreen: Tak sprawnych technicznie ,oszczędnych i tak wyposażonych aut ,się nie sprzedaje ,bo nikt za to nie napłaci :-P
Ale jak kogoś stać na droższe auto i zwyczajnie chce już wymienić na coś nowszego niż 20 letnie to odda nawet jak będzie w dobrym stanie. W końcu się jakiś dobry egzemplarz trafi pytanie tylko czy mi cierpliwości wystarczy.
Przecież Wy też musieliście kiedyś kupić swoje auta i myślę że też w nie najgorszym stanie ;)

kudys78
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kudys78 » 29 wrz 2013, 22:47

witam ja tez chce przelozyc z potencjometrycznego na indukcyjny z 1z na 1z mam pompe
i kompa czy to wystarczy czy wiazke tez trzeba?pompa jest na okragla wtyczke,czekam an odpowiedz pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 30 wrz 2013, 14:41

kudys78 pisze:witam ja tez chce przelozyc z potencjometrycznego na indukcyjny z 1z na 1z mam pompe
i kompa czy to wystarczy czy wiazke tez trzeba?pompa jest na okragla wtyczke,czekam an odpowiedz pozdrawiam:)
Pisz do tego pana https://audi80.pl/munior,u,3284.htm
to Ci wszystko wyjasni krok po kroku.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz

Post autor: MUNIOR » 30 wrz 2013, 15:50

Krzysiek 84 pisze:Pisz do tego pana https://audi80.pl/munior,u,3284.htm
to Ci wszystko wyjasni krok po kroku.
Oj :roll: ,nie sądzę ..tak łatwo to się nie da 8-) A co do przekładki to jest na forum co trzeba wymienić ,wystarczy poszukać .Pokrótce <ok> Komputer z wtyczką ,obudowę filtra z przepływomierzem i wtyczką ,nastawnik ...i pusicić parę dodatkowych kabelków .

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 30 wrz 2013, 18:35

Jest parę osób na forum, które przekładki wykonują. Podjedź do tej, do której masz najbliżej.
Z której części kraju jesteś?

kudys78
Forum Audi 80
Forum Audi 80

skrzynka przekaznikow audi b4 1,9 tdi 1z przekladka wiazki

Post autor: kudys78 » 09 lis 2013, 09:24

witam KOSTRZ mnie przyslal do pana mam taki problem ,dalem kostrzowi kompa do zdjecia immo wiec zdjal przy okazji wgral soft :)tyle tylko ze ja przekladalem cala wiazke pompa juz jest na bocznym przelewie ale gosciu co mi dal caly swap niedal mi chyba jakiegos przekaznika,czy wrzucil by ktos fotke PRZEKAZNIKOW WEWNATRZ I ZEW? bo niemam takiej audi na wzor i jak podlacze vcds to wyskakuje mi blad zawor odciecia paliwa n 108 lub 9 bodajze jak podlacze elektrozawor na krotko to pali od strzala ale wiadomo elekronika wtedy niesteruje i wyskakuje blad g28 rpm za wyskoi,prosze o pomoc,nyljbym wdzieczny o fotki tych skrzynek bo niewiem co dobrac A KOSTRZ MOWIL ZE TO NAPEWNO KTORYCH Z PRZEKAZNIKOW CO GO PO PROSTU BRAK,POZDRAWIAM FORUM

[ Dodano: 2013-11-09, 13:33 ]
KOSTRZ MOWIL O PANU CZYLI O MUNIORZE:)ja sprubuje wyslac fotke mojej skrzynki przekaznikow

[ Dodano: 2013-11-09, 13:34 ]
A JESTEM Z ALEKSANDROWA KUJAWSKIEGO WIEC PODJECHAC DO KOGOS TO LIPA:(

[ Dodano: 2013-11-09, 13:36 ]
WITAM Napisalem na poscie o moim problemie mam kostrz mnie przyslal do pana czy wrzucilby pan na forum fotke skrzynki przekaznikow?wewnatrz bo mysle ze ktoregos mi brakuje bo na vagu mam blad odciecie zaplonu

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz

Post autor: MUNIOR » 09 lis 2013, 16:06

Nie mam fotek przekazników .Poszukaj w necie .Nigdy nie wymieniałem wiązki przy przekładce z boscha na pierburga ,bo nie mam aż tyle czasu i nie ma takiej potrzeby ,wiec niestety nie jestem Ci w stanie pomóc .
kudys78 pisze:wyskakuje mi blad zawor odciecia paliwa n 108 lub 9 bodajze jak podlacze elektrozawor na krotko to pali od strzala
W audi ,n109 jest zasilany bezpośrednio z kompa z 53 pinu i nie ma żadnych dodatkowych przekażników ,nawet kolor kabla z 53 pinu ,jest taki sam ,czarno-fioletowy ,jak dobrze pamietam , przy trzypinowej wtyczce ,do n109 i n108 8-) Przekażnik ,dla elektrozaworu n109 ,jest i owszem ,ale w vw ,o czym przekonał się niejeden własciciel vw ,bo z powodu zimnych lutów w tym przekażniku ,dzieją się różne cuda z odpalaniem ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl