Witam, mam pytanie odnośnie czujników krańcowych może ktoś już przerabiał temat i był by mi wstanie wytłumaczyć jak wyodrębnić czujniki krańcowe dla przykładu podam:
Zakładamy lampkę pod nogi u kierowcy i pasażera z przodu
otwieramy drzwi po lewej stronie i po lewej stronie świeci lampka, otwieramy po prawej to świeci po prawej prosta zasada a z tego co wiem czujniki krańcowe tworzą jedność słyszałem ze trzeba zastosować schemat z Dioda Prostownicza ale nie mam pojęcia gdzie ją umieścić dodam też ze posiadam centralny z funkcja alarmu pod minus na drzwi i czy nie będzie się gryzło takie wyodrębnianie czujników z alarmem
Pozdrawiam
[80 B4] Jak wyodrębnić czujniki krańcowe w drzwiach
- Trophyzord
- Forum Audi 80
jak chcesz zeby swiecila lamka drzwi które sie otworzą to podłączasz pod krancowkę tych drzwi (w słupku jest kabel)
a jak maja swieci się obie przy jednych otwartych drzwiach to podpinasz pod lampkę w podsufitce.
przerabialem to ostatnio przy podłączaniu alarmu.
jest w miare świeży temat, który założyłem.
a jak maja swieci się obie przy jednych otwartych drzwiach to podpinasz pod lampkę w podsufitce.
przerabialem to ostatnio przy podłączaniu alarmu.
jest w miare świeży temat, który założyłem.
- Trophyzord
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Rychu82, troche nie bardzo, ty chciales miec na jednym kablu sygnalizacje wzystkich drzwi, on chce odwrotnie, oddzielnie kabel od lewych i prawych
trzeba by zaraz za krancowka wstawic diode, i miedzy dioda a krancowka bys mial sygnal tylko i wylacznie od tych drzwi
niewiem jak to bedzie sie mialo do alarmu ale postanowiles rzezbe wiec sam sobie bedziesz najwyzej winny
trzeba by zaraz za krancowka wstawic diode, i miedzy dioda a krancowka bys mial sygnal tylko i wylacznie od tych drzwi
niewiem jak to bedzie sie mialo do alarmu ale postanowiles rzezbe wiec sam sobie bedziesz najwyzej winny
Ostatnio zmieniony 02 paź 2013, 23:05 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
chciałemm, ale miałem taką sytuację jak chce Trophyzord i wiem jak to było podłączone,Szara80tkaTdi pisze:Rychu82, troche nie bardzo, ty chciales miec na jednym kablu sygnalizacje wzystkich drzwi, on chce odwrotnie, oddzielnie kabel od lewych i prawych
u mnie nie trzeba, nie wiem , moze mam zepsute auto, ale w takim razie nie tylko ja.Szara80tkaTdi pisze:trzeba by zaraz za krancowka wstawic diode, i miedzy dioda a krancowka bys mial sygnal tylko i wylacznie od tych drzwi
można łatwo sprawdzić miernikiem przy lewych drzwiach, otwierając na przykład prawe, czy sygnał z każdych drzwi w słupku jest odseparowany od innych....jak to ma miejsce u mnie i nie tylko
- Trophyzord
- Forum Audi 80