[B4 2.0 ABK 115KM] Remont Silnika ABK
No to fakt w ABK jest więcej roboty, jak miałem robione sprzęgło to jeszcze zleciłem do wymiany uszczelkę pod misą ta to dopiero bajka ją wyjąć, było trzeba wyciągać przednią ramę czy jakoś tak to się nazywa, bo inaczej by nie wyszła sporo roboty przy tym, no ale lepiej dmuchać na zimne ja bynajmniej tak do sprawy podchodzę. Właśnie u mnie też pewnie mechanik sprawdzi te ciśnienie, bo właśnie mówił o tym, tylko najbardziej mnie martwi to,że jak odkręciłem korek wlewu oleju to klekoty w cale nie było głośniej słychać więc na górze to na pewno nie,a więc na dole tylko teraz pytanie co mam nadzieje,że dzisiaj będzie wiadomo i nie będzie to nic poważnego.
-
- Forum Audi 80
Spoko nie ma problemu jak nie tutaj to u siebie w poście. Wiesz zależy jak jest użytkowane. U mnie na dobrą sprawę tylko sam docisk był do wymiany,ale ja od razu kompleksowo dałem nowe sprzęgło, bo jak tylko kosztuje same rozpięcie,a za pół roku miało by mi co innego pójść to wolałem tego uniknąć. Ogólnie miałem teraz kompleksową wymianę,ale szczegóły w moim poście co i jak było wymienione. Wiesz po pytaj się jeszcze mechaników jak masz jakiś zaufanych. Z tego co ja już wiem to mineralny to się daje to auta co już ma silnik zmęczony i żeby nie ciekło bo jest gęściejszy, od półsyntetyka.
-
- Forum Audi 80
Kupiłem nowy silnik od kolegi Arturo997 i mam takie pytanie mam już kupiony olej lotos gas czy mogę go wlać czy lepiej nie i kupić np: Motula 6100
Ogólnie to zamysł jest taki , żeby wlać tego Lotosa Gaz 15W40 a po zimie go spuścić i wlać motula 6100 10w40 , przez zimę zrobie max 5kkm , czyli za sadzie takie przepłukania silnika , ale nwm czy mogę tak zrobić czy kupić tego Motula 6100 , bo Lotosa Gaz już mam kupionego
Ogólnie to zamysł jest taki , żeby wlać tego Lotosa Gaz 15W40 a po zimie go spuścić i wlać motula 6100 10w40 , przez zimę zrobie max 5kkm , czyli za sadzie takie przepłukania silnika , ale nwm czy mogę tak zrobić czy kupić tego Motula 6100 , bo Lotosa Gaz już mam kupionego
Jeżeli silnik jest w dobrym stanie to dla mnie zbędne jest zalewanie minerała,a potem półsyntetyka,a co do oleju ktoś Ci polecał czy sam wybrałeś producentów ?
Druga rzecz jak chcesz robić płukankę to wydaje mi się,ze leje się rzadszy do płukanki,a nie gęściejszy, no chyba,że się mylę, ale niech inni się jeszcze wypowiedzą.
Druga rzecz jak chcesz robić płukankę to wydaje mi się,ze leje się rzadszy do płukanki,a nie gęściejszy, no chyba,że się mylę, ale niech inni się jeszcze wypowiedzą.
-
- Forum Audi 80
smaqosz co do oleju to lotos Gaz mojemu tacie polecili koledzy z pracy , więc kupił i chciał zalać AUDI , ale ze się okazało że panewka stuka to kupiliśmy nowy silnik , co do Motula 6100 to kiedyś kupiłem go Tacie do Alfy 156 1.9JTD , przeszedł na motula z Mobila 1 10w40 diesel , i ja na mobilu brał ok.50ml na 10000km to na motulu nawet przy mocnym deptaniu nie bierze ani ml , znam kilka osób co śmigają na tym oleju i każdy sobie chwali . W Alfie po zalaniu motula wyciszyła się też jednostka i jakby lżej palił w ostre zimy . Więc sądzę że Motul 6100 bd dobry do audi . Tak jak mówicie , odpuściłem lotosa i dzisiaj po szkole kupiłem już od razu Motula 6100
-
- Forum Audi 80
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
-
- Forum Audi 80