[B4 1Z] Już padło łożysko?
[B4 1Z] Już padło łożysko?
Witam. 4 miesiące temu wymieniałem łożysko w prawym przednim kole. Jakiś miesiąc temu znowu zaczęło być słychać łożysko. Teraz hałas się nasilił, jadąc na luzie też słychać) Podczas skręcania w lewo hałas się nasila. Które łożysko mogło się zepsuć? Prawe? tak szybko?
Nie wiem czy sprawa dotyczy tego ale napiszę. Wymieniałem również klocki i tarcze hamulcowe. Przy delikatnym hamowaniu przy szybszej prędkości kierownica szarpie/drży, jak przycisnę pedał mocniej to jakby troszeczke mniej ale też mocno. Dodam, że przy hamowaniu np w ruchu miejskim(niskie prędkości) wyczuwam jakby pedał też się ruszał a samochód nie hamuje jednolicie tylko jakby puszczał (hamuje mocniej słabiej przy czym pedał się delikatnie rusza)
Proszę o pomoc gdyż szykuje mi się kolejna dłuższa trasa ok 1200 km
teraz tagi ok?
Nie wiem czy sprawa dotyczy tego ale napiszę. Wymieniałem również klocki i tarcze hamulcowe. Przy delikatnym hamowaniu przy szybszej prędkości kierownica szarpie/drży, jak przycisnę pedał mocniej to jakby troszeczke mniej ale też mocno. Dodam, że przy hamowaniu np w ruchu miejskim(niskie prędkości) wyczuwam jakby pedał też się ruszał a samochód nie hamuje jednolicie tylko jakby puszczał (hamuje mocniej słabiej przy czym pedał się delikatnie rusza)
Proszę o pomoc gdyż szykuje mi się kolejna dłuższa trasa ok 1200 km
teraz tagi ok?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2013, 20:18 przez pok3r, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
pok3r, tagi
napisz jeszcze jakiej firmy kupiłeś łożysko :?:
nowe nie znaczy dobre :shock: sam się o tym ostatnio przekonałem
napisz jeszcze jakiej firmy kupiłeś łożysko :?:
nowe nie znaczy dobre :shock: sam się o tym ostatnio przekonałem
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, 08:45 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
FAG , INA , SKFpok3r pisze:Łożysko było OPTIMAL jak się mylę. W Sklepie zapewniali że dobre.
takie łożycha ładuj
koła biją bo pewnie nie wyczyściłeś piast w miejscu przylegania tarczy-tak samo się dzieje jak obrócisz tarczę na piaście,a między piastą,a tarczą rudy się zbiera i powodem tego może być nie dokładne przyleganie tarczy względem piast
zdejmij tarczę i dokładnie wyczyść powierzchnię przylegania do piasty
na tarczy i na piaście
jeżeli będzie dalej biło to tarcze do kibla-są krzywe
tarcze jakiej firmy wstawiłeś?
Optimal to w miarę firma. Ale polecam skf, fag, inabądź ruvile. Może trafiłes na złą serię. Kiedyś miałem przypadek w focusie. Tylne łożyska skf były montowane a po miesiącu padło jedno a 2 tygodnie później drugie. Oba z jednej seri pochodziły. Reklamuj to łożysko a co do hamulców to reklamuj usługę. Masz do tego prawo.