[2.3 20V 7a]Różnice w budowie tego samego silnika ??
[2.3 20V 7a]Różnice w budowie tego samego silnika ??
Witam,
Szukam rury która idzie między filtrem powietrza a przepustnicą... patrzę na allegro gdzie gość sprzedaje części do silnika 7a i dostrzegam pewne różnice w budowie silnika. Może mi ktoś powie skąd te różnice i czy części będą pasowały? poniżej dwa zdjęcia na których widać te różnicę.
moje:
z allegro:
pozdro
Szukam rury która idzie między filtrem powietrza a przepustnicą... patrzę na allegro gdzie gość sprzedaje części do silnika 7a i dostrzegam pewne różnice w budowie silnika. Może mi ktoś powie skąd te różnice i czy części będą pasowały? poniżej dwa zdjęcia na których widać te różnicę.
moje:
z allegro:
pozdro
Ostatnio zmieniony 17 sty 2013, 13:17 przez Skrziwan, łącznie zmieniany 1 raz.
to jest właśnie ta rura/guma łącząca filtr z przepustnicąSkrziwan pisze:może pytanie trywialne, ale co to ten "baran" ?
czy silniki mają jakieś inne oznaczenia jeśli miałbym szukać części w ASO np? z tego co widzę przepływomierz jest w innym miejscu w moim silniku, czy ten wąż dolotowy jest taki sam czy inny?
Barn to rodzaj kolektora wydechowego, w rocznikach 88-90 był baran, czyli kolektor rurowy, niestety z tego co wiem to ekologia zmusiła audi by w latach 90 i w górę kolektor był odlewany, żeliwny.Skrziwan pisze:może pytanie trywialne, ale co to ten "baran" ?
Silnik 7A na branie niepowtarzalnie brzmi, a właściwie ryczy :mrgreen:
Tak czy siak jak się wkręci 7A pod max obroty to banan na usta sam się ciśnie, tylko często Policja ma inne zdanie :mrgreen:LU CASH pisze: ja tam nie słysze.jak jeździlem bez końcowego to ryczało aż dzieci brejdakowi budziłem :mrgreen:
Baran podnosi troche moment Nm .
Raz mnie kontrolowali i jakie było ich zdziwienie jak zobaczyli oryginalny wydech
Do tego z silnik nie kapał olej w tak starym sztruclu - jakiś 1000km miałem zrobione po kapitalce silnika <ok>
- quattroBandit
- Audi 80 Klub