[1,8 JN] 80 B3 SWORZEN NA 2 SRUBY - BRAK MOZLIWOSC ZAŁOŻENIA
[1,8 JN] 80 B3 SWORZEN NA 2 SRUBY - BRAK MOZLIWOSC ZAŁOŻENIA
Witam wszystkich jestem tu 1 raz :devil
problem wydaje sie banalny ale...
Mam problem z audi b3 1,8 na gazniku Nie jestem mechanikiem z przyczyn ekonomicznych wziałem sie za naprawy sam i do tej pory szło calkiem jak na laika dobrze az tu trafiłem na jakąś masakrę ! Chciałem wymienić osłonę przegubu i sworzeń ( jest na dwie śruby ) o ile z osłona w miarę poszło o tyle z przegubem mecze się już drugi dzień i nadal nie moge go zmęczyć Problem jest taki ze nie moge go wkrecic brakuje mi okolo 0,5 cm by weszly sruby do otworow sworznia !!! nie wiem jakim cudem juz probowalem to robic odwrotnie najpier dokrecic sworzen a potem go wsadzac ale tez nic ,myślałem ze może przegub moze za słabo nabile ale to tez nie to wybyiłem gałke ale to nic nie dało l Proszę pomóżcie bo jestem juz u kresu i myślę o kilofie by porąbać to auto !
problem wydaje sie banalny ale...
Mam problem z audi b3 1,8 na gazniku Nie jestem mechanikiem z przyczyn ekonomicznych wziałem sie za naprawy sam i do tej pory szło calkiem jak na laika dobrze az tu trafiłem na jakąś masakrę ! Chciałem wymienić osłonę przegubu i sworzeń ( jest na dwie śruby ) o ile z osłona w miarę poszło o tyle z przegubem mecze się już drugi dzień i nadal nie moge go zmęczyć Problem jest taki ze nie moge go wkrecic brakuje mi okolo 0,5 cm by weszly sruby do otworow sworznia !!! nie wiem jakim cudem juz probowalem to robic odwrotnie najpier dokrecic sworzen a potem go wsadzac ale tez nic ,myślałem ze może przegub moze za słabo nabile ale to tez nie to wybyiłem gałke ale to nic nie dało l Proszę pomóżcie bo jestem juz u kresu i myślę o kilofie by porąbać to auto !
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, 20:15 przez DEREK10, łącznie zmieniany 1 raz.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
kurcze kolego troche nie kumam moze zmeczony jestem - o ile z osłona w miarę poszło o tyle z przegubem mecze się już drugi dzień i nadal nie moge go zmęczyć Problem jest taki ze nie moge go wkrecic brakuje mi okolo 0,5 cm by weszly sruby do otworow sworznia !!! - wiec w koncu czego nie mozesz wkrecic? moze po prostu prosze wstaw fotke
przEpraszam strzeliłem tam błąd chodzi oczywiście o sworzen a nie o przegub ! nerwy mi juz puszczaja sorkI
po prostu wymienilem oslone przegubu i chcialem wymienic przy okazji sworzen w tym aucie jest na dwie sruby mocowany do wachacza jak wsadze ten sworzen i dociagam do wachacz by przykrecic nie dochodzi na tyle blisko by wsadzic sruby i zakrecic brakuje około 0,5 cm i za cholere nie moge dalej naciagnac !!! probowalem i odwrotenj kolejnosc najpierw dokrecic sworzen do wachacza a potem nabic ale i tu brakuje ....wiem ze wydaje sie to smieszne ale nie wiem jak to mozliwe o co wogóle chodzi ..
po prostu wymienilem oslone przegubu i chcialem wymienic przy okazji sworzen w tym aucie jest na dwie sruby mocowany do wachacza jak wsadze ten sworzen i dociagam do wachacz by przykrecic nie dochodzi na tyle blisko by wsadzic sruby i zakrecic brakuje około 0,5 cm i za cholere nie moge dalej naciagnac !!! probowalem i odwrotenj kolejnosc najpierw dokrecic sworzen do wachacza a potem nabic ale i tu brakuje ....wiem ze wydaje sie to smieszne ale nie wiem jak to mozliwe o co wogóle chodzi ..
A może o to Tobie chodzi ? i mogłeś pomylić przeguby, albo kupiłes nie ten co trzeba. Nie można ich zamieniać stronami. Lewy to ma być z lewej a prawy z prawej.
[ Dodano: 2013-10-26, 22:23 ]
Ja też strzeliłem . Zamiast sworzeń, to palnąłem przegub.
W sprawach technicznych trzeba się wyrażać precyzyjnie bo wychodzi groch z kapusTO.
[ Dodano: 2013-10-26, 22:23 ]
Ja też strzeliłem . Zamiast sworzeń, to palnąłem przegub.
W sprawach technicznych trzeba się wyrażać precyzyjnie bo wychodzi groch z kapusTO.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Gałkę od drążka kierowniczego ale widzę ze to nie ma znaczenia .. może to jakieś cuda kiedyś to auto było podobno uderzone i była skrzywiona podłużnica ale wachacz wyglada na dobry ... nic skoro piszecie ze musi wejść bez problemu jak jest dobrze nabity przegub na pół ośkę to jutro jeszcze raz go spróbuje zdjąć i nabić jeszcze raz jak nie pomoże ...
- damianek1234561
- Forum Audi 80
próbowałem juz i tak jak piszesz i odwrotnie najpierw wlozyc swozen do gniazda a potem przykrecic tymi dwoma śrubami do wachacza ale za kazdym razem brakuje te 0,5cm
wachacz mam nie sprezynuje bo nie odpiwalem tego drązka napinajacego oba wachacze wiec naginam go rurka jak chce polaczyc ze zwrotnica tym sworzniem Ne kumam o co tu chodzi przeciez to prosta rzecz powinno sam wejść !
wachacz mam nie sprezynuje bo nie odpiwalem tego drązka napinajacego oba wachacze wiec naginam go rurka jak chce polaczyc ze zwrotnica tym sworzniem Ne kumam o co tu chodzi przeciez to prosta rzecz powinno sam wejść !
Witam kolegę , w niektórych B3 wahacze do układów ze wspomaganiem , miały sworznie na dwie śruby wsuwane do środka wahacza między ścianki a nie zakładane od dołu , może ty masz taki wahacz dlatego śruby są za krótkie , zobacz jak to jest zmontowane z drugiej strony to będziesz wiedział , pozdrawiam Tadeusz.