Dzień dobry . Mam 3 problemy z moim audi.
Zacznę tylko od tego , że przebywam ciągle na delegacjach i nie mam za bardzo dostępu do komputera. Więc muszę korzystać z tel który jakąś nowością nie jest więc ciężko mi było szukać w innych postach mojego problemu dlatego od razu PRZEPRASZAM za to Pewnie pisanie tego postu z 40 minut mi zajmie no ale przejdźmy do problemów:
1. Rano gdy wyjeżdżam do pracy a na dworze zimno - podczas odpalania silnika obroty wskakują na 1200 - 1300 . Dopiero po chwili jak przełączę na gaz obroty mniej więcej wyrównują się do 1000. Czym to może być spowodowane ? Jak to naprawić ?
2. Podczas stania na mieście w korku obroty silnika skaczą od 900 do 1000 - samochód na gazie jest wtedy ( gaz był regulowany w sierpniu )
3. Temperatura silnika ( pewnie chodzi o termostat , ale i tak wolę się dowiedzieć )
Silnik nagrzewa się maksymalnie do 70 stopni podczas jazdy. Dopiero jak po dotarciu do określonego miejsca auto postoi chwilę to nagrzewa do 90 no i trochę strzela woda z rury wydechowej
I takie małe dodatkowe pytanie : Jaka guma do dekla pod zaworem ? Korkowa czy gumowa ?
z Góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) Proszę zrozumieć moje położenie elektroniczne. Za bardzo się nie myliłem pisałem 37 minut.
Pozdrawiam wszystkich .
[B3 NE 90 km] 1991r silnik 1,8 . Drganie , temp , obroty
[B3 NE 90 km] 1991r silnik 1,8 . Drganie , temp , obroty
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 18:06 przez kraucz, łącznie zmieniany 2 razy.