Wymieniłem regulator napięcia ladowanie prawie 14 V
pompa paliwa daje tak duże cisnienei iż po odkręceniu powrotu z wtrysku o 1/8 obrotu paliwo zaczęło sikać na wszystkie strony notabene wziąłem sobie prysznic z etyliny

Później zacząłem odłączać poszczególne wtyczki ale z tego juz nagrałem filmik z komentarzem, oczywiście profesjonalny lektor niesety plik wrzucam na youtuba wiec zajmie to dłuższa chwilkę
Ciekawe jest zachowanie korkowca, sprawdzalem na dwóch silniczkach z czego jeden nówka z ASO, chyba że jego praca faktycznie zaczyna się dopiero po chwili od odpalenia
[ Dodano: 2013-10-09, 18:54 ]
Czytam czytam czytam i czytam, podmieniłem nastawnik ciśnienia na element z poprzedniego wtrysku i bez zmian.
Pobawiłem się także z odłączaniem poszczególnych cylindrów i powiem szczerze ze większej zmiany z nie obserwuje w działaniu silnika gdy nie ma jednego z przewodów WN.
Psikałem na nie wodą i żaden nie jest przebity.
Samochód na LPg do konca pracował idealnie więc nie chce mi sie wierzyć w usterke ukladu zapłonowego.
Czy jakies rady jak sprawdzić układ zapłonowy???
[ Dodano: 2013-10-09, 18:56 ]
Odłaczylem także wtyczke od wtrysku rozruchowego bo podejżewałem że może jest on non stop otwarty i zalewa ale nie ma różnicy w pracy na PB
[ Dodano: 2013-10-09, 19:09 ]
i jeszcze jedno info silnik zachowuje sie identycznie na podłączonym czujniku temperatury jak i odlaczonym