[B4 1.9 1Z 90KM] środki do czyszczenia wtrysków
[B4 1.9 1Z 90KM] środki do czyszczenia wtrysków
mam taki problem, na zimnym silniku auto dosyć mocno dymi na niebiesko a na rozgrzanym przy wysokich obrotach dymi na czarno ale w granicach przyzwoitości. silnik jest ok. nie bierze oleju chodzi równo odpala ładnie , spalanie ok. mechanik mówi że wina wtrysków. i teraz pytanie czy zastosowanie środka do czyszczenia wtrysków pomoże ? miał ktoś z nimi do czynienia, jeśli tak to jaki polecacie ?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Kolego najpierw podepnij Vaga i zobacz co on mówi na ten temat:) jeśli chodzi o środki to nie wydaje mi się żeby one cudownie uzdrowiły twoje wtryski jeśli są kaput:) a co do tych środków to ja stosuje zawsze co 5 tys km i muszę przyznać ze nigdy nie miałem problemu z wtryskami a jest to już 3 auto ze stajni audi w którym ich używam. A stosuje firmy STP
Też używałem środków STP , ale rzadko, ze 2 razy wlałem i wiecej chyba nie skorzystam, tak po krótce, w audi jakiejś wiekszej rożnicy nie odczułem, nie usłyszałem w pracy silnika, co innego jak wlałem do sprintera 2.3 D , odpalenie zimnego silnika wyglądało jak odpalenie starego klamota z rodziny merca który robie tzw . kle kle kle, co nigdy się tak nie zdarzało,
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dobrze zastosować środek 2T (dodatek do dwusuwów) w stosunku 1:200. Jest to taki czerwony olej. Kupuję go na orlenie.
Co zauważyłem:
silnik ciszej pracuje
korekcje spadły do średnio -0,3
dobrze to wpływa na nastawnik
ogólnie kultura pracy silnika na plus.
Jako, że idzie zima można by zastosować proporcje 1:250 (wiadomo, zawsze to zagęszcza ropę).
Castrol TDA to syf (po przejściu z środka 2T silnik zaczął minimalnie przerywać).
Można zrobić mix na zimę (2T plus PB).
Co zauważyłem:
silnik ciszej pracuje
korekcje spadły do średnio -0,3
dobrze to wpływa na nastawnik
ogólnie kultura pracy silnika na plus.
Jako, że idzie zima można by zastosować proporcje 1:250 (wiadomo, zawsze to zagęszcza ropę).
Castrol TDA to syf (po przejściu z środka 2T silnik zaczął minimalnie przerywać).
Można zrobić mix na zimę (2T plus PB).