[B4/AAZ] weżyki przelewowe
-
- Forum Audi 80
[B4/AAZ] weżyki przelewowe
Szukam jakiś informacji odnośnie tychże wężyków. Jeżeli są przetarte to jakie będą objawy??
Zapowietrzenie układu paliwowego ??
Trudne odpalenie silnika ??
Nie bardzo wiem co jeszcze. Miał ktoś taką usterkę ??
Pozdrawiam Grzegorz
Zapowietrzenie układu paliwowego ??
Trudne odpalenie silnika ??
Nie bardzo wiem co jeszcze. Miał ktoś taką usterkę ??
Pozdrawiam Grzegorz
-
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ja właśnie ostatnio u siebie je zmieniałem. Na początku kupiłem za grube i ropa mi się lała jak nie wiem. Otwieram maskę po jeździe a tu taki obłok parującej ropki. Po za tym że śmierdziało w środku ropką. Oprócz tego nie było żadnych objawów tego wycieku w postaci jakiś innych niedogodności jazdy.
Przed wymianą miałem u siebie właśnie te w oplocie a wymieniłem je na całe gumowe. Zresztą te gumowe mają grubsze ścianki i zbrojenie mają już w środku więc wydają mi się solidniejsze.
Przed wymianą miałem u siebie właśnie te w oplocie a wymieniłem je na całe gumowe. Zresztą te gumowe mają grubsze ścianki i zbrojenie mają już w środku więc wydają mi się solidniejsze.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
no i pewnie tu jest przyczyna, dla czego jedna sa lepsze służą nam długo a inne dwa dni, widać ja trafiłem na te gorsze dla tego popieram te w oplocie. Labiel, ale te w oplocie chyba też mają zbrojenie w środku, czy nie?MARCIN 80B4 pisze:własnie te w oplocie prędzej przeciekną niż te gumowe. ale to wszystko zależy od producenta owych węży
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mogę powiedzieć tylko na swoim przykładzie, że u mnie te co miałem wcześniej w oplocie to żadnego zbrojenia wśrodku nie miały. Był to zwykły gumowy wężyk w oplocie, z dość cienkimi ściankami. Nie mówię żeby były złe, bo miałem je jak kupiłem auto i nic się z nimi strasznego nie działo, tylko że ten oplot zaczął mi się już pruć i był wilgotny od ropy więc je wymieniłem. A nie wiem ile czasu w tym aucie one były.
No może z tym że ten wężyk w oplocie jest cienki trochę przesadziłem, ale w każdym bądź razie ten bez jest grubszy.
No może z tym że ten wężyk w oplocie jest cienki trochę przesadziłem, ale w każdym bądź razie ten bez jest grubszy.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2007, 13:23 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK