Sprzęglo mam od LUK-a, kosztowało coś ~300 zł. Wszystko jest w porządku, ale go nie lubię bo bardzo mięciutkie i nic nie czuć pod nogą że się rozłącza. Jedni chwalą, inni nie-kwestia przyzwyczajenia.
2. Po odkręceniu przegubów od flansz olej nie wycieknie, chyba że wyjmiesz flanszę z całym wałkiem ( półośką jak mówią) to tak. Ale nie ma takiej potrzeby.
Ja ze strachu olej zlałem, bo jak by tak nie daj Boże spadła skrzynia na dno kanału i pękła.....
Dla bezpieczeństwa no i 3kg.wagi mniej, nie zaszkodzi. Zobaczysz przy okazji czy nie ma na dnie jakichś opiłków albo trybów.
3.Do centrowania tarczy dorobiłem u tokarza za browca taki bolec. Pamiętam że na końcu to średnica łożyska igiełkowego czyli 15mm. Natomiast średnica tu gdzie wchodzi wałek w piastę tarczy to 23?? ( zaraz będę w gara to zmierzę). Ten wymiar nie musi być dokładny. W razie czego dokręcisz taśmą ile trzeba i spoko. .
4. momenty dokręcania są w książkach. wieczorem pogmeram to napiszę
5 koła zamachowego i odkręcałem , łożyska i simmeringów nie wymieniałem i w tej sprawie nic nie wiem.
[B4 ABK] Wymiana tarczy sprzegła. Rada.
Żadnych zniżek nie mialem. Było to ~3 lata temu. Skoro piszesz że w krk ( nie wiem co to krk) nie ma tańszych KOMPLETÓW (DOCISK TARCZA I ŁOŻYSKO) sprzęgieł niż 550 dzyla, no to nie wiem jak sie stało. Nie twierdzę że zmyślasz.
Na sto milionów procent zapłaciłem : uwaga. albo 270ZŁ. ALBO 327zł. Miałem nawet kFit i nie był to jakiś paragonik , tylko faktura A-4 - ja to jeszcze znajde jak coś.
I cosik mi sie zdaje że PAN SKLEPOWY wyczaił że to bidny antek"sirota i przypisał mnie do jakiejś maFii warsztatowo częściowej i stąd zostało me w keszeni 200 dzyluf na nafte.
Jednem słowem so jeszcze w POLSZY porządne ludzie.
Na sto milionów procent zapłaciłem : uwaga. albo 270ZŁ. ALBO 327zł. Miałem nawet kFit i nie był to jakiś paragonik , tylko faktura A-4 - ja to jeszcze znajde jak coś.
I cosik mi sie zdaje że PAN SKLEPOWY wyczaił że to bidny antek"sirota i przypisał mnie do jakiejś maFii warsztatowo częściowej i stąd zostało me w keszeni 200 dzyluf na nafte.
Jednem słowem so jeszcze w POLSZY porządne ludzie.