Dzięki za odpowiedz
Wczoraj w godzinach wieczornych po 3 piwie dostałem motywacji żeby rozebrać boczek i tam ukazały mi się głośniki i tylko jedna wiązka z 2 pinami czyli głośniki graja tylko z sygnału z radia, nie ma tam kabli prądowych. Zamiast ciągnąć kable, podłączyłem niskotonowe głośniki pod sygnał z radia (mostek) i gra to dobrze, radio ma 20 rms więc jakoś daję rade to uciągnąć, dzięki za zainteresowanie, jakby ktoś potrzebował to mogę wrzucić zdjęcie tego mostka. Pozdrawiam
[B4 Avant 1z] Głośniki tylne nokia działają tylko tweetery
-
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
maskowica jest zgrzana z obudowa głośnika . rozbierałem to wiem . głośnik odkreca sie od wewnątrz (3 śrubki z takimi plastikowymi podkładami ) i poodkreceniu wychodzi bez problemu . czy ja dobrze zrozumiałem ? podłaczyłes głośniki omijając wzmacniacze ? jak chcesz to mogę Ci zrobic fotki głosnika po lewej stronie ... bo niedługo bede rozbierał. troche dziwi mnie fakt ze kolega ma głosniki a nie ma wiazki do niego ...
wsadz reke we wneke radia i tam szukaj kostki ... oddzielna wiazka kabli z czerwona kostka ...
wsadz reke we wneke radia i tam szukaj kostki ... oddzielna wiazka kabli z czerwona kostka ...
-
- Forum Audi 80
Tak, pominąłem wzmacniacze, po prostu podłączyłem głośniki wysokotonowe i nisko tonowe pod kanał w radiu (oddzielnie dla lewej i prawej strony). Rozbierałem boczki z tyłu i tam idą tylko i wyłącznie 2 przewody do głośników, wężyk do zamka i tyle, nawet szyby to w moim przypadku Korbotronic więc nie mam do szyb kabli. Musiałbym zasilanie podciągnąć od radia kablem i masę. Nie chciało mi się układać w sumie 2 wiązek i później sztukować przy wtykach bo nie mam kostek i dlatego tak zrobiłem. Jak wyjmowałem głośnik do lutowania to szukałem dokładnie wiązki. W sumie w tym aucie nic mnie nie zdziwi bo jak wiem było tam kilka kombinacji np dokładana klimatyzacja i dziwna rolka z napinaczem do paska alternatora, bo w ASO twierdzą że to auto nie miało klimatyzacji więc w sumie nie zdziwiłbym gdyby jakiś Holender zmienił boczki. Jedynie co mnie zastanawia to dlaczego jest kostka od głośników podłączona pod radio i wszystko sygnowane jest logiem Audi.
- szymon_xd2
- Forum Audi 80