Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 Avant 1z] Głośniki tylne nokia działają tylko tweetery

Mariuszgtv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mariuszgtv » 10 lis 2013, 14:37

Dzięki za odpowiedz ;)
Wczoraj w godzinach wieczornych po 3 piwie dostałem motywacji żeby rozebrać boczek i tam ukazały mi się głośniki i tylko jedna wiązka z 2 pinami czyli głośniki graja tylko z sygnału z radia, nie ma tam kabli prądowych. Zamiast ciągnąć kable, podłączyłem niskotonowe głośniki pod sygnał z radia (mostek) i gra to dobrze, radio ma 20 rms więc jakoś daję rade to uciągnąć, dzięki za zainteresowanie, jakby ktoś potrzebował to mogę wrzucić zdjęcie tego mostka. Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
Aldon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Aldon » 10 lis 2013, 15:10

I tak trzeba było odrazu zrobić a nie coś kombinować, i dam zakład ze górny resor tych głośników albo jego jakaś większa cześć jest zgnita :mrgreen:

Mariuszgtv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mariuszgtv » 14 lis 2013, 18:31

Chciałem to zrobić tak jak było przewidziane przez fabrykę :-P Nie zdejmowałem zewnętrznej maskownicy ale zawieszenie głośników nie wygląda na na zgnity, w końcu pełen ocynk :-P

Awatar użytkownika
szymon_xd2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymon_xd2 » 16 lis 2013, 20:18

maskowica jest zgrzana z obudowa głośnika . rozbierałem to wiem . głośnik odkreca sie od wewnątrz (3 śrubki z takimi plastikowymi podkładami ) i poodkreceniu wychodzi bez problemu . czy ja dobrze zrozumiałem ? podłaczyłes głośniki omijając wzmacniacze ? jak chcesz to mogę Ci zrobic fotki głosnika po lewej stronie ... bo niedługo bede rozbierał. troche dziwi mnie fakt ze kolega ma głosniki a nie ma wiazki do niego ...
wsadz reke we wneke radia i tam szukaj kostki ... oddzielna wiazka kabli z czerwona kostka ...

Mariuszgtv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mariuszgtv » 17 lis 2013, 11:41

Tak, pominąłem wzmacniacze, po prostu podłączyłem głośniki wysokotonowe i nisko tonowe pod kanał w radiu (oddzielnie dla lewej i prawej strony). Rozbierałem boczki z tyłu i tam idą tylko i wyłącznie 2 przewody do głośników, wężyk do zamka i tyle, nawet szyby to w moim przypadku Korbotronic więc nie mam do szyb kabli. Musiałbym zasilanie podciągnąć od radia kablem i masę. Nie chciało mi się układać w sumie 2 wiązek i później sztukować przy wtykach bo nie mam kostek i dlatego tak zrobiłem. Jak wyjmowałem głośnik do lutowania to szukałem dokładnie wiązki. W sumie w tym aucie nic mnie nie zdziwi bo jak wiem było tam kilka kombinacji np dokładana klimatyzacja i dziwna rolka z napinaczem do paska alternatora, bo w ASO twierdzą że to auto nie miało klimatyzacji więc w sumie nie zdziwiłbym gdyby jakiś Holender zmienił boczki. Jedynie co mnie zastanawia to dlaczego jest kostka od głośników podłączona pod radio i wszystko sygnowane jest logiem Audi.

Awatar użytkownika
Spietyq
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Spietyq » 15 cze 2015, 16:31

Skończyły się (charczą) głośniki oryginalne w drzwiach z tyłu, pytanie czy szukać używki czy coś zamiennego, może przerabiał ktoś ten temat, a mianowicie dobór szer, głębokość itd., może ma ktoś jakąś propozycję, poniżej fotka głośnika.

Obrazek

Awatar użytkownika
szymon_xd2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymon_xd2 » 16 cze 2015, 07:42

dołączam do pytanka :D
u mnie juz dawno odłączone są ale sam sie zastanawialem co tam wsadzic :) 13-14 cm powinny wejsc bez problemu. A co większego to juz dystanse trzeba

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl