[B4 AAH] Gleba a wypadajacy przegub wewnetrzny.
[B4 AAH] Gleba a wypadajacy przegub wewnetrzny.
Witam mam problem pewien czy jest mozliwosc wypadniecia przegubu wewnetrznego od zbyt duzej gleby? czy to jakis inny powod.przy skrecie w prawo na parkingu ledwo sie toczylem i bum wypadl przegub z koszyka lozyska sie rozsypaly ,pierwszy raz mi sie to zdazylo a smigam na glebie juz spory czas. teraz auto jest podniesione na gwincie i przy maksymalnym skrecie widac ze lozysko w tym koszyku jest praktycznie cale wysuniete tak jak by zaraz mialo wypasc. i co z tym fantem robic? bo juz nie mam pomyslu wyglada to tak jak by poloska byla za krotka.
przegub wewnetrzny 3ramienny trzyma sie praktycznie tylko na gumie osłaniajacej łozyska i tyle , chyba ze sie myle bo szukalem budowy tego ale nie znalazlem,chodzi mi o budowe przegubu wewnetrznego. ale po za tym odkrylem ze jest rozwalona troche poduszka lewa skrzyni biegow i moze przez to sie to stalo ze przy max skrecie skrzynie przekrzywilo troche i zrobil sie luz i wypadla
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Z tego co wiem, to przy skrzyniach manualnych nie są wymienne. Prawie takie same przeguby występują w skrzyniach automatycznych i tam sa wymienne, ale to inna bajka. Może ktoś u Ciebie z racji oszczędności włożył półoś krótszą z automata i dlatego cały problem. Chyba że zrobili jakieś cudaki i je wymieniają. Ogólnie częśc ta ( wew. przegub i półoś ) widnieje jako jedna całość.