Samochód kupiłem w stanie "odpala tylko na gazie, na benzynie nie działa w ogóle". Pierwsza diagnoza: pompa paliwa. Hałasowała strasznie, poza tym odnosiłem wrażenie że ciśnienie jest za małe. Kupiłem więc nowy zamiennik, założyłem i coś zaczęło się dziać.
Mianowicie: po odłączeniu czujnika temperatury samochód na benzynie odpala, kręci się w całym zakresie obrotów, jednak bez wolnych obrotów. Dolot uszczelniony, guma na przepływce była lekko pęknięta i była wysunięta odma. Okazało się że samochód działa tylko na paliwie podawanym przez wtryskiwacz rozruchowy - po odłączeniu elektrozaworu z tego wtryskiwacza przestał działać na benzynie.
Dodam że gdy dolot jest szczelny samochód nie działał też na LPG. Instalacja pierwszej generacji, na mikserze, bez kompensacji. Wystarczyło wyciągnąć odmę z gumy aby samochód odżył i zaczął jeździć na LPG. Zdołowany wyciągnąłem więc klapkę przepływomierza i zacząłem jeździć na samym LPG.
Wszystko było dobrze, do wczoraj. Do tej pory jeździłem głównie po mieście, ew. trasy po 5-10km. Wczoraj po pokonaniu ponad 100km samochód zaczął się zachowywać strasznie. Strzela w dolot, obojętnie czy zimny czy ciepły. Podejrzewam świece i kable, jednak czy one mogą sobie paść "ot tak" po przejechaniu zaledwie 100km? Dbam o to by nie jechać na zimnym silniku, wyruszam gdziekolwiek dopiero gdy silnik ma właściwą temperaturę. Odpalanie na gazie wykańcza reduktor, zdaję sobie z tego sprawę - jednak nie mam na ten moment innego wyboru. Podejrzewam też winę reduktora jednak nie jestem tego pewien. Jakie szczęście że klapka leży sobie bezpieczna w schowku i uchowała się od tego "strzelania"

Pytanie brzmi: jaki może być powód tego że paliwo pojawia się tylko na wtryskiwaczu rozruchowym? Dodam że po odkręceniu jednego z wtrysków od rozdzielacza paliwo pojawia się tam, jednak w śladowych ilościach i to zupełnie bez ciśnienia. Jakie mogą być tego przyczyny? Dopiero zaczynam się oswajać z wtryskiem mechanicznym, i zanim wezmę się za rozbieranie tego chcę wiedzieć czego mam szukać

Pozdrawiam, Mietas.
Mam nadzieję że ktoś mi coś podpowie, bo dostaję już szału z tym autem :evil: