[B4 1.9 1Z 90KM] Stuka popychacz
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z 90KM] Stuka popychacz
Witam.Pacjent to samochód znajomego.Od poczatku jak go kupił stukał popychacz.Wymienię co zostało zrobione:
- zmierzone ciśnienie oleju
- wymieniony olej na półsyntetyk
- wymienione popychacze
- sprawdzony wałek
- wymienione popychacze po raz drugi
- olej wymieniony na mineralny Mobil 15w-40
Po każdym z tych zabiegów stukanie pozostało.Nie stuka cały czas ale częściej niż zadziej.Czasami wystarczy przegonić samochód by stukanie znikło.Macie jakieś pomysły? Mineralny olej zazwyczaj ucisza jakieś dziwne odgłosy z silnika a tu dupa nic nie pomaga.Myślałem że może ma zatkany kanał olejowy ale wtedy stukało by cały czas no i ciśnienie mogło by coś wskazać.
- zmierzone ciśnienie oleju
- wymieniony olej na półsyntetyk
- wymienione popychacze
- sprawdzony wałek
- wymienione popychacze po raz drugi
- olej wymieniony na mineralny Mobil 15w-40
Po każdym z tych zabiegów stukanie pozostało.Nie stuka cały czas ale częściej niż zadziej.Czasami wystarczy przegonić samochód by stukanie znikło.Macie jakieś pomysły? Mineralny olej zazwyczaj ucisza jakieś dziwne odgłosy z silnika a tu dupa nic nie pomaga.Myślałem że może ma zatkany kanał olejowy ale wtedy stukało by cały czas no i ciśnienie mogło by coś wskazać.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
spróbuj nalać specjalnego preparatu do tego
kumplowi stukały nalał i git
hudy http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
tylko nie pisz po co ci te linki
kumplowi stukały nalał i git
hudy http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
tylko nie pisz po co ci te linki
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Artur nie pisał bym nowego tematu gdybym nie szukał tego na forum.Ja też miałem problem z popychaczami i wiem o co chodzi ale przypadek znajomego jest specyficzny.Nie wspominałem o tym ale po wymianie oleju na półsyntetyk został zalany Liqui moly na wyciszenie popychaczy.Pomogło ale tylko na chwilę.Niestety nie mamy więcej pomysłów.
stosuje się nadwymiar http://www.iparts.pl/czesc/popychacz-za ... produktowe ,ale pewnie bez ingerencji zakładu szlifierskiego się niekamsta pisze:Luzy zaworowe przy hydraulice? Ciekawe jak to zmierzyć? Siedlisko szklanki wyrobione.
obejdzie
Kolego LUPO nie doczytałem tej informacji. Taki nadwymiar wchodzi w grę. Tylko tak jak zaznaczyłeś zakład szlifierski w tym wypadku będzie musiał wyfrezować gniazda szklanek. Ale chyba nie w tym problem leży. Bonie sutkaja podczas wyższych obrotów a na biegu jałowym. Tu bym obstawił spadek ciśnienia oleju. Ale nie koniecznie na pompie do głównej magistrali ale może zwężony kanał w głowicy i tam jest strata.