Ja wymiękam ,przy Twoich pytaniach :roll: niech się inni męcząbioły11 pisze:czyli mam ją odkręcić i sprawdzić czy chodzi twardo czy miękko ?? takk ?? ;P
[1.9TDI 1Z] Niestabilne ciśnienie doładowania turbo
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ma chodzić miekko bez oporów, ale jak te mocowanie gruszki dociągasz do muszli to czujesz opór lekki :?: Wtedy masz dociągnięta klapke upustową , czy nie czuć żadnej różnicy :?:MUNIOR pisze:Ja wymiękam ,przy Twoich pytaniach :roll: niech się inni męcząbioły11 pisze:czyli mam ją odkręcić i sprawdzić czy chodzi twardo czy miękko ?? takk ?? ;P
tego nie wiem jutro może będę to robił . teraz zrobiłem tego bajpasa tylko mam do was takie pytanie . czy jak będę na tym bajpasie jeździł to nic się nie stanie w silniku albo coś ??
no na bajpasie lepiej się zbiera ;P;)
[ Dodano: 2013-11-24, 13:08 ]
dobra z tym sobie poradzę ;P a pomożecie jeszcze z tym baj pasem ??
no na bajpasie lepiej się zbiera ;P;)
[ Dodano: 2013-11-24, 13:08 ]
MUNIOR pisze:Ja wymiękam ,przy Twoich pytaniach :roll: niech się inni męcząbioły11 pisze:czyli mam ją odkręcić i sprawdzić czy chodzi twardo czy miękko ?? takk ?? ;P
dobra z tym sobie poradzę ;P a pomożecie jeszcze z tym baj pasem ??
-
- Forum Audi 80
no pewnie tak ;( ale i tak intercoolera będę czyścił to po sprawdzam węże i wtedy się zobaczy ;P pozdro !!
[ Dodano: 2013-11-25, 19:28 ]
a mam jeszcze do was pytanie w jakim zakresie obrotów turbo bije i ile prawidłowo powinno być ??
pozdro !!
[ Dodano: 2013-11-26, 21:57 ]
witam kolegów .
Powiem że pomogliście dużo a mianowicie posprawdzałem strzelność i wszystko było ok . a co się okazało... gruszka była cały czas otwarta i i upuszczała. Została ona wyregulowana i działa na zaworku tak że bije do ok 1 bara i przy ok 3200obr odcina upuszcza ciśnienie. I mam pytanie do was czy tak jest dobrze .. ??
pozdro !!
[ Dodano: 2013-11-25, 19:28 ]
a jak jeszcze spróbowałem na samym zimnym turbie to jeszcze lepiej;D to znaczy odpiąłem od gruszki wężyk z zimnego turba i go zaślepiłem ;D tak na próbę i jest b.dobrze;)bozmek pisze:Jak na bajpasie lepiej to pewnie n75 podupada <ok>
a mam jeszcze do was pytanie w jakim zakresie obrotów turbo bije i ile prawidłowo powinno być ??
pozdro !!
[ Dodano: 2013-11-26, 21:57 ]
witam kolegów .
Powiem że pomogliście dużo a mianowicie posprawdzałem strzelność i wszystko było ok . a co się okazało... gruszka była cały czas otwarta i i upuszczała. Została ona wyregulowana i działa na zaworku tak że bije do ok 1 bara i przy ok 3200obr odcina upuszcza ciśnienie. I mam pytanie do was czy tak jest dobrze .. ??
pozdro !!