Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 2.3 NG 133km] brak mocy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
Awatar użytkownika
Aldon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Aldon » 20 lis 2013, 07:46

zukreator, jesli to było na postoju, uwierz włączy sie i będzie pokazywał objawy sprawnego, a czy podczas jazdy bedzie miał te 90 i bedzie trzymał. o to jest pytanie?

zukreator

Post autor: zukreator » 20 lis 2013, 09:25

on chce wykluczyc blokowanie obiegu przez termostat. mi tego mowic nie musisz...

Danny92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Danny92 » 23 lis 2013, 19:06

Audi nadal nie chodzi jak powinna, kupiłem nowy czujnik temperatury, 2 pinowy, wyjechałem sprawdzić czy pomogło i się rozczarowałem, wskaźnik wskazywał temperaturę, ale mocy jak nie miał, tak nie ma.. :-( po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu, przestał wskazywać.. ciśnienia w układzie też nie ma, chodź zalałem płynem i porządnie odpowietrzyłem.... :-( na 5l paliwa przejechałem 12km :?:

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 23 lis 2013, 21:18

Danny92, a sonde masz sprawna?

Danny92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Danny92 » 24 lis 2013, 09:48

a co to ta sonda ? gdzie jej szukać i jak sprawdzić czy sprawna ? :-|

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 24 lis 2013, 12:58

Danny92, proponuje Ci duuuzo lektury na temat ogolny motoryzacji i silnika NG.Sonda lambda mierzy zawartosc tlenu w spalinach.W NG jest wkrecona w katalizator.Od niej odchodza kabelki i wtyczki ktore zauwazysz w przypadku NG po prawej stronie miedzy wakum pompa a aparatem zaplonowym.Sonde mozesz sprawdzic pewnie i zwyklym woltomierzem.A jesli masz LPG bo nie pamietam juz to do gazownika podjedz-podłaczy Ci pod kompa i tez bedzie widac poprawne badz nie dzialanie sondy lambda.Duze zuzycie paliwa czesto jest spowodowane nie dzialajaca sonda lambda.Niestey sądząc po Twoich klopotach z NG kupiles go bardzo zaniedbanego wiec duze spalanie moze nie byc wina tylko sondy.Proponuje podjedz do kogos ogarnietego w mechanicznych wtryskach-ale nie do pierwszego Pana Miecia czy Czesia ktory ma warsztat bo nic Ci nie poradzi a tylko zaszkodzi.Lepiej przejedz klika km dalej ale do fachowca ktory nie spierdo%$*&li do stodoły na widok NG.Mozesz tez poszukac tam gdzie naprawiaja stare Merce typy W126 np.Tam takze były mechaniczne wtryski wiec moze zajmą sie u Audi.

Katorgia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Katorgia » 24 lis 2013, 14:34

Jak na moje oko Panowie to kolega pisal ze wkreca sie do 7k i ma skrzynie automam i wkreca mu sie do max 3k czyli sadze ze moze byc przyczyna skrzynia.

Ja jezdze bez sondy i w trasie pali mi ok 10l/100km ale moze byc tak ze katalizator jest przypchany i dlawi silnik ale tylko pod obciazeniem

Mozemy tak sobie gadac i gadac ale silnik po przegrzaniu dlugo chodzic nie bedzie czyli radze odstawic samochod to osob ogarnietych jak napisal luku448

Pozdrawiam :)

zukreator

Post autor: zukreator » 24 lis 2013, 15:34

Katorgia pisze:radze odstawic samochod to osob ogarnietych jak napisal luku448
z reguły jestem za tym, żeby samemu robić coś przy aucie, ale jesli ktoś nie wykazuje inicjatywy poznania budowy poszczególnych ukladów, tym bardziej, że tego jest całe pełne obszerne forum + różne publikacje typu sam naprawiam, gdzie można sie dowiedziec co i jak działa, to myśle, że Katorgia dobrze radzi.

po to jest forum, żeby pytać, zasięgać opini, ale są granice niewiedzy z którą trzeba się uporać zanim sie zechce cokolwiek robić przy samochodzie, a nie wodzić za rękę i czekać na gotową diagnozę :(

proszę bardzo, to: http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,11/

+

https://audi80.pl/
o to lektury, w której znajdziesz większość wiadomości, które ci są potrzebne

nie mniej, aby nie było złudzeń, życzę powodzenia !

Danny92
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Danny92 » 08 sty 2014, 16:51

Problem rozwiązany ! przyczyną był przestawiony rozrząd o 2 zęby, zapłon też był źle ustawiony. Znalazłem gościa co mi to ogarnął i audi odzyskało moc, dźwięk i pięknie lata :-D dziękuje wszystkim za cenne rady :-P

krótki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krótki » 08 sty 2014, 18:48

To super!! Grunt że dobrze chodzi.
Od tego rozrządu należało zacząć.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl