Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ogólnopolski zlot Audi80, czy cos wiadomo?

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
mały80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mały80 » 24 lis 2013, 20:26

tak czytając wasze wypowiedzi to faktycznie nie jest łatwa sprawa moderatorzy mają w tym troche racji zauważyłem że w niektórych rejonach ( miastach ) fani tej marki ustalili sobie że np spotykają się co dwa lub trzy tygodnie we wcześniej umówionym miejscu albo w ostatni weekend miesiąca to też jest jakieś rozwiązanie ale to zostawiam do przemyślenia każdemu z rejonów z osobna np. klubowicz "doolec" zaproponował spotkanie w okolicach Świebodzina woj. Lubuskie i też jest bez odzewu nie wiem czy ludzie się wstydzą swoich aut lub ze może ktoś im wytknie błąd w sztuce naprawy i zostanie wyśmiany , a to nie o to chodzi , chodzi o dobrą zabawę i wymianę doświadczeń związanych z audi .idzie zima posypie śniegiem i może być ciekawie <piwo>

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 24 lis 2013, 20:31

mały80, masz rację, ale właśnie nie wszędzie jest tak jak mówisz, będąc na spotach słyszałem od chłopaków jak byli w innych miejscach na spotach, że jak ktoś przyjeżdżał mniej ogarniętym samochodem to właśnie był tak traktowany wyśmiewany itp. to taki gościu raz przyjedzie i sobie podziękuje. Wg mnie to nie o to chodzi, każdy ma jakąś tam wizję i można delikatnie zasugerować, że idzie nie w tym kierunku i naprowadzić,a nie wyśmiewać ktoś się na pracuję przy aucie i chce dobrze,a tu spotyka się z takim odbiorem. Dla mnie spotkania tego typu jak mówisz, to chodzi o to by była dobra zabawa wymienić jakieś spostrzeżenia co jak można ulepszyć do kupić gdzie kupić, na co zwrócić uwagę itp. dla mnie to tak powinno być w każdym regionie w końcu wszyscy jesteśmy posiadaczami 4 pierścieni i jakby nie patrzyć coś nas łączy więc wspierajmy się :mrgreen:

Awatar użytkownika
juba
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: juba » 24 lis 2013, 20:33

A jak wyglądała organizacja I ogólnopolskiego zlotu? To pytanie nie tylko do adminów ale tez do klubowiczów starszych stażem. Chyba, że właśnie zorganizowanie tamtego zlotu przysporzyło tylu problemów i nikt nie chce sie podjąć organizacji tego typu imprezy.

mały80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mały80 » 24 lis 2013, 20:47

smaqosz ja naprzykład nie mam dużego budrzetu na naprawe i modernizacje auta ale posiadam garaż w którym mogę sobie samemu po dłubać czy sie to komuś podoba czy nie w końcu to ja tym jeżdzę a dobre naprowadzenie zawsze jest mile widziane nie każdego stać na polakierowanie całego auta samo posiedanie takiego dwudziesto kilku letniego auta to już coś <mikolaj>

Awatar użytkownika
zana
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: zana » 24 lis 2013, 21:01

juba pisze:A czy chociaż Grabina w tym roku aktualna?
Co do Grabiny to w tym roku były już 2 na rozpoczęcie i na zakończenie sezonu ;-) trzeciej Grabiny już w tym roku nie będzie a w przyszłym pewnie coś chłopaki zorganizują

A co do zlotu ogólnopolskiego to koszt imprezy takiej z 2 noclegami (pt, sob, nd) to min 300zł plus dojazd to wychodzi nie mała kwota, więc dużo osób odpuszcza takie spotkania i może dlatego nic się nie organizuje. Impreza typu spotkanie u kogoś na polu na jeden dzień to nie to samo czy noc pod namiotem lub w bagażniku. Na takie zloty przyjeżdżają też ludzie z dziećmi i nie każdy w namiocie będzie chciał spać. Wiadomo, że każdemu się nie dogodzi. Spotkanie zawsze może ktoś zorganizować, rzucić hasło i zobaczy ile osób mu się zjedzie. Organizowaliśmy z eSPe zlot a80 i koszt nie wychodzi mały, zaliczki trzeba zebrać szybciej termin zaklepać jeszcze wcześniej, a dużo osób nie potrafi określić czy będzie.

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 24 lis 2013, 21:05

Kolejna sprawa, że organizacja czegokolwiek gdzie liczba przekroczy bodajże 100 osób (poprawcie jak się mylę) jest już imprezą masową i trzeba mieć pełne zaplecze sanitarne, straż, pogotowie etc.

mały80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mały80 » 24 lis 2013, 21:26

zana ; zaliczki trzeba zebrać szybciej termin zaklepać jeszcze wcześniej, a dużo osób nie potrafi określić czy będzie. święta prawda ja w sierpniu napisałem w tym dziale o kordonie weselnym i chodziło ogólnie o poprowadzenie sznurka weselnego składającego się z audi i przy okazji można było się spotkać nawet flaszkę zaproponowałem dla każdego kto podjedzie i co z tego wyszło to że wódki mi jeszcze do dzisiaj zostało a w dzień wesela nikt nie podjechał tak nie kiedy można sie zgadać no ale cóż czasem tak bywa <ok>

Awatar użytkownika
juba
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: juba » 24 lis 2013, 21:37

zana, przepraszam, chodziło mi o Grabine na przyszły rok. Z tego co widzę będę musiał się po prostu nastawić na to kameralne spotkanie, bo na ogólnopolski zlot nie ma co liczyć.

Awatar użytkownika
zana
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: zana » 24 lis 2013, 22:05

juba spoko ;-)
Grabina pewnie będzie bo to jakoś zawsze wypala. Koszt jest nie drogi więc i ludzie są miejsce też w miare w centrum Polski ;-)

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 24 lis 2013, 22:07

mały80, nie no dlatego o tym mówię Ty jeździsz tym autem więc ma Tobie odpowiadać jakie zmiany wprowadzasz i co modernizujesz, a sam zaszczyt jeździć takim autem i do tego jeszcze zadbanym :D
Z tym sznurkiem mały80, to fajna sprawa, braciak należy do a4klubpolska i właśnie też ktoś z tamtąd się chajtał to on brał udział między innymi w takim sznurku, dla mnie to mega wyglądało jeszcze każdy dostał flagę z napisem klubu sam chciałbym, żeby u mnie tak było hehe .
Wiadomo łatwo nam tutaj mówić o takiej imprezie, ale prawdę mówicie jak powyżej 100 to już masowa impreza i wiele załatwiania przy tym jest, a nie każdy też się określi czy na 100% będzie, bo różne przypadki losowe się zdarzają

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 24 lis 2013, 22:57

100 osób, o czym Wy ludzie marzycie... na I ogólnopolski zapisało się około 70osób z czego połowa dotarła...

Awatar użytkownika
juba
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: juba » 24 lis 2013, 23:27

sagem, I taka ilość by pewnie wielu zadowoliła ;-)

Na zakończenie w Grabinie niestety nie udało mi się dotrzeć ze względu na termin ale obiecałem sobie, że na następna edycje przyjadę mam tylko 350km.
Skoro spotkania w Grabinie stają się powoli tradycją może więcej osób będzie chętnych na wyjazd.

mały80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mały80 » 25 lis 2013, 00:04

kurde tak mówicie o tej grabinie a ja nie zabardzo wiem o co chodzi

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 25 lis 2013, 00:05

szczerze to i ja nie chyba przeoczyłem gdzieś temat o tym :-/

ODPOWIEDZ