Audi 90 B2a by ezu
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
Maly update : dziś 90tka wylądowała na zaprzyjaźnionym serwisie mojego klubu i będzie odmłodzony nieco silnik. Co będzie do zrobienia to będzie zrobione i można spokojnie śmigać kolejne 29 lat
[ Dodano: 2013-10-08, 16:27 ]
Oficjalna informacja, 90tka potrzebuje przeszczepu serca...mój JS ma porysowane tuleje cylindrów i zwyczajnie nie opłaca się robić szlifu.
[ Dodano: 2013-10-08, 16:27 ]
Oficjalna informacja, 90tka potrzebuje przeszczepu serca...mój JS ma porysowane tuleje cylindrów i zwyczajnie nie opłaca się robić szlifu.
Serce do przeszczepu zostało dziś w końcu przewiezione na warsztat do kumpla i teraz wszystko w jego rękach. 2.3 NG z coupe grzechasa jak ktoś kojarzy, coś się ruszyło.
Na fotce widać powód swapa, rysy na tulejach cylindrów...
[ Dodano: 2013-11-24, 11:57 ]
22.11.13 - 90tka została odebrana od kumpla z warsztatu. Swap się przyjął i muszę przyznać że przy tych 133 kucach i stosunku mocy do masy...zapierd*** aż miło
Przy okazji roboty zostały też wymienione tuleje na sankach bo jak się okazało były o dziwo jeszcze fabryczne, nabity 84 rok oraz wywalony środkowy tłumik, przez co NG na takim pół przelocie brzmi przekozacko agresywnie
Filmik na szybko jak to chodzi :
23.11.13- Jest wena do porobienia trochę więc nie ma co się opierdzielać, wyczyściłem troche pod maską, pospinałem przewody paliwowe ori spinkami i umyłem bude bo tak zapuszczone to auto dawno nie było
Na fotce widać powód swapa, rysy na tulejach cylindrów...
[ Dodano: 2013-11-24, 11:57 ]
22.11.13 - 90tka została odebrana od kumpla z warsztatu. Swap się przyjął i muszę przyznać że przy tych 133 kucach i stosunku mocy do masy...zapierd*** aż miło
Przy okazji roboty zostały też wymienione tuleje na sankach bo jak się okazało były o dziwo jeszcze fabryczne, nabity 84 rok oraz wywalony środkowy tłumik, przez co NG na takim pół przelocie brzmi przekozacko agresywnie
Filmik na szybko jak to chodzi :
23.11.13- Jest wena do porobienia trochę więc nie ma co się opierdzielać, wyczyściłem troche pod maską, pospinałem przewody paliwowe ori spinkami i umyłem bude bo tak zapuszczone to auto dawno nie było