[b3 1.8 NE] Brak iskry POMOCY
Sprawdź cewkę jak ktoś już pisał o żarówce, nie miga-OK teraz samą cewkę: na cewkę podłącz bezpośrednio przewód ze świecą. a do tych dwu śrubek jest podłączona masa i + z modułu, masę zostaw podpiętą drugi zaś kabel odłącz i na krótko do + akumulatora, jak będziesz zabierał kabel od aku powinna być iskra. Z tego co piszesz to na 99,9999% będzie, skoro tak to winny będzie albo moduł albo jednak czujnik.
Napisz o efektach.
Napisz o efektach.
dzieki kolego ale wlasnie cewke tez wymienilem i wlasnie nadal brak iskry jak by gdzies zwarcie na kablach albo cos jak by nie stykalo cos kabel od obrotomieza odpielem a on nadal wariuje choc jest odciety
[ Dodano: 2013-12-01, 17:27 ]
witam panowie.poszukałem troche w instalacij i znalazłem przekażnik który jest wpiety na pinie nr.4.Czy to może być powodem braku iskry i jak można go sprawdzić.Załanczam zdjęcie przekażnika.
[ Dodano: 2013-12-04, 08:45 ]
koledzy temat uważam za zamknięty.Okazało się że centralka od odcięcia zapłonu jest uszkodzona,ominołem ją i jest oki. :lol: :lol: :lol: :lol:
[ Dodano: 2013-12-01, 17:27 ]
witam panowie.poszukałem troche w instalacij i znalazłem przekażnik który jest wpiety na pinie nr.4.Czy to może być powodem braku iskry i jak można go sprawdzić.Załanczam zdjęcie przekażnika.
[ Dodano: 2013-12-04, 08:45 ]
koledzy temat uważam za zamknięty.Okazało się że centralka od odcięcia zapłonu jest uszkodzona,ominołem ją i jest oki. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nie rozumiem Kolego tego sposobu. W mojej cewce 1.8 Pm są 3 piny. Jak bedzie iskra to cewka dobra?rewers pisze:Sprawdź cewkę jak ktoś już pisał o żarówce, nie miga-OK teraz samą cewkę: na cewkę podłącz bezpośrednio przewód ze świecą. a do tych dwu śrubek jest podłączona masa i + z modułu, masę zostaw podpiętą drugi zaś kabel odłącz i na krótko do + akumulatora, jak będziesz zabierał kabel od aku powinna być iskra. Z tego co piszesz to na 99,9999% będzie, skoro tak to winny będzie albo moduł albo jednak czujnik.
Napisz o efektach.