Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT] Centralka nie przełacza z benzyny na gaz.

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
pepesza
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABT] Centralka nie przełacza z benzyny na gaz.

Post autor: pepesza » 30 lis 2013, 21:48

Witam
Mój problem polega na tym że centralka nie przełącza z benzyny na gaz, na przełączniki świeci się tlko czerwona dioda i po mojej próbie przełączenia zero reakcji. Co może być nie tak, od czego trzeba zacząć, może padł bezpiecznik albo cała centralka no nie wiem narazie czekam na wasze spostrzeżenia .
Jeśli to może pomóc to dzisaj padał u mnie mocny deszcz i czy możliwe jest żeby coś zamokło? Chociaż dzisaj jeszcze działała i po zgaszeniu samochodu i po ponownym jego odpaleniu przestało działać.

Drodzy Klubowicze proszę was o pomoc.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 30 lis 2013, 21:58

Napisz albo daj foto jaki masz przełącznik. Jak chcesz szukać papierów od instalacji to wiedź że często to co jest wpisane w papierach nie równa się temu co jest zamontowane w aucie.

A co do twojego problemu to może być przyczyną problem z sygnałem obrotów albo zgon przełącznika. Z zasilaniem raczej nie (chyba że za małe napięcie dociera do przełącznika) bo pisałeś że coś świeci się na przełączniku.

pepesza
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pepesza » 30 lis 2013, 22:33

Przełącznik jest WR nie wiem jakie tam oznaczenie dokładne ale najprostszy taki że przełączał mi na gaz pod wpływem obrotów. Od jakiegoś czasu nie świeciły mi się 3 diody od przypuszczalnego poziomu gazu tylko dwie zielone może to pomoże.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 30 lis 2013, 23:02

Czyli pewnie masz przełącznik Staga, czyli jak pisałem albo wysiadł albo masz problem z sygnałem obrotów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl