[1.9 tdi 1z] Grill na zimę
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[1.9 tdi 1z] Grill na zimę
Witam.Panowie wielu z was posiada pełny grill w celu zastawienia chłodnicy przed chłodem.Ja posiadam oryginalnie pełną kratkę w zderzak (tę środkową) którą zakładam na zimę i zastanawiam się nad założeniem pełnego grilla gdyż znajomemu został po sprzedaży samochodu.Czy ktoś z was ma jedną i drugą kratkę pełną czy to będzie za dużo??
Cześć Mam pełny grill kupiony z allegro bo był nie drogo i z ciągiełkiem do otwierania maski.Brakowało mi tego gadżetu i chyba na nim się skupiłem bo co ciekawe nie zauważyłem że właśnie taki jest kupując go :roll: .Pochodzi właśnie z diesla.Jest ori i myślę że stosowano go albo jako dodatek albo za dopłatą z tym silnikiem.Jeżdżę na nim lato zima bo chroni przed kamieniami i muchami chłodnicę.Silnik(V6) trzyma mi w lecie takie 90 czasem ciut za ale to przy upale lub korku ulicznym.Zima co ciekawe trzyma mi idealnie na tej kresce poniżej punktu 90 przy jeździe.Silnik jeszcze sprawny razem z układem chłodniczym i chciałbym jeśli o mnie chodzi tak zostało zima/lato.Dół zostawiam w spokoju bo tlenu też potrzebuje.Pozdrawiam
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Pełna kratka w zderzak była montowana w zderzakach z silnikiem R5. Wydaje mi się, że przez to, iż one mają chłodnicę w komorze silnika.hudy pisze:Najlepsze wyjście to dorwać oryginalną kratkę z zabudową tak jak ja mam.Co ciekawe w etce nie widzę tego rodzaju kratki a moja ma normalnie oryginalne numery
Osobiście zauważyłem, że zimowy grill dużo daje podczas nagrzewania się silnika. Jednak pojeździłem trochę w górach z małą prędkością, ale wyższymi obrotami i wentylatory się załączały, tak że latem nie stosowałbym tego pełnego grilla, bo nie potrzebnie wentylatory będą pracowały