Możecie mi powiedzieć dokładnie w centymetrach gdzie znajduje się to specjalne miejsce do podnoszenia kół? Macałem przy kołach i nie jestem pewny , wolę się upewnić niż potem żałować....
Mam lewarek trapezowy o taki:
[B4 Sedan] W którym miejscu podnosić lewarkiem samochód?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
podłożył w dobre ale jedno ramię podnośnika się zgięło a drugie wlazło w podłogę bo się zsunął.takun pisze: PieterB napisał/a:
bratu się załamał i wlazł w podłogę, tył podniósł ale przodu już nie.
w takim razie podłożył pod złe miejsce jak wszedł mu w podłogę
Gdzie podłożyć hmm, nie mam fotki a nie umiem Ci tego opisać w każdym razie jak tam zajrzysz to właściwie widać na pierwszy rzut oka. Jest tam takie wzmocnienie zaraz za przednim kołem a z tyłu przed kołem.
Może podniósł powyżej 35cm, bo ten lewarek podnosi się 25-35 cm i nie można wyżej o czym ostrzegają.podłożył w dobre ale jedno ramię podnośnika się zgięło a drugie wlazło w podłogę bo się zsunął.
Nie wierzę by do produkcji dopuszczali coś takiego bo to już zagraża zdrowiu.
Na dotyk właśnie nie jestem pewny gdzie to jest, hmm jak jestem przy samochodzie to bardziej głąb pod spodem czy zaraz z wierzchu?PieterB pisze:Gdzie podłożyć hmm, nie mam fotki a nie umiem Ci tego opisać w każdym razie jak tam zajrzysz to właściwie widać na pierwszy rzut oka. Jest tam takie wzmocnienie zaraz za przednim kołem a z tyłu przed kołem.