Witam Moje Pytanie Brzmi
Jak Montowane Są Srodkowe listwy Drzwi Czy Są Klejone Czy Przykręcane
i drugie pytanie czy listwy od b3 są takie same jak od b4
Pytam Ponieważ czeka mnie wymiana wyżej wymienionych listw
[ b4 coupe ] Srodkowe Listwy Drzwi
-
- Forum Audi 80
Cześć Listwy jak myślę o co Ci chodzi te środkowe zewnętrzne podejdą pomiędzy B4 a B3 ale tylko w wersji sedan.Różnice między nimi jednak są widoczne gołym okiem.Ale skoro piszesz o Coupe czy hmm Cabrio to z tych modeli podejdą tylko z b3 typ89 jaki b4 typ 8B Coupe wymiennie jak i z Cabrio.Tak samo jak gumowe dolne.Środkowe listwy boczne są klejone taśmą dwustronną lub co nie którzy stosują klej do szyb po malowaniu.Tak czy siak trzeba je delikatnie wyciąć.Pozdrawiam
Sugerowałem się moim autem bo w moim ktoś kiedyś zrobił na taśmie która mi odeszła więc pomyślałem jak przy sedanie.Ja dałem troszkę kleju do szyb i siedzi. Sorry za gafę ale dobrze wiedzieć choć rozbierałem środek.Może dlatego że skupiłem się wtedy na innym problemie.Przyuważę kiedyś czy reszta też jest nie ori.Co do gumowych w ramach rekompensaty to też lepiej rozebrać tapicerkę/nadkole bo szkoda spinek przy wysuwaniu(przykręcane od środka są a na pewno w przednim nadkolu). Listwy gumowe twardnieją, pękają i drut rdzewiejący wzmacniający przy wysuwaniu odkształca się.Oddzielnie nie dokupi spinek tylko w zestawie w ASO.Mam nadzieję że tym razem gafy nie po pełnie bo wiem że tak jest przy nadkolu a drzwi i tył no hmm patent musi być taki sam.Pozdrawiam