[inne] regulator napięcia objawy
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
az tego ci nie napisze bo az sie tak nie zaglebialem, ale one bardzo mozliwe ze ci padly gdyz jak juz piszesz lozyka mieniales, czyli jakis juz przebieg ma alt
prawdopodobnie beda do wyminy te diody, moze ktos wiecej o nich napisze
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2300936.html
prawdopodobnie beda do wyminy te diody, moze ktos wiecej o nich napisze
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2300936.html
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4][2.3 NG] padający aku i skoki napiecia
witam ma problem z moim ng od czasu jak robiłem rozrzad a wiec tak:
rozebrałem przod zeby dostac sie do rozrzadu sciagnołem pasek od wspomagania i od alternatora odpaliłem auto bez tych paskow i odpaliłem zeby przestawic troche auto na bok w garazu - wszysko ok.
Za jakies 2godziny auta juz nie odpaliłem trzeba było podładowac
ostatnio zauwazyłem ze skacze mi napiecie (mam dodatkowe zegary) na zgaszonym raz pokazuje 12 raz 10 raz 8 i tak w kołko..... np mam 8 wyłacze zapłon jest 10 a za chwille skoczy na 12...
dzis przy rannej probie odpalania ledwo co zakrecic ale odpalił i przez jakies 5sekund paliła sie kontrolka od abs i alternatora
Co to moze byc???? miał ktos podobny problem?????
rozebrałem przod zeby dostac sie do rozrzadu sciagnołem pasek od wspomagania i od alternatora odpaliłem auto bez tych paskow i odpaliłem zeby przestawic troche auto na bok w garazu - wszysko ok.
Za jakies 2godziny auta juz nie odpaliłem trzeba było podładowac
ostatnio zauwazyłem ze skacze mi napiecie (mam dodatkowe zegary) na zgaszonym raz pokazuje 12 raz 10 raz 8 i tak w kołko..... np mam 8 wyłacze zapłon jest 10 a za chwille skoczy na 12...
dzis przy rannej probie odpalania ledwo co zakrecic ale odpalił i przez jakies 5sekund paliła sie kontrolka od abs i alternatora
Co to moze byc???? miał ktos podobny problem?????
[2,3 NG Coupe ] Brak ładowania akumulatora
Witam
Mam mały problem z moją Coupe . Zaczęło się dwa dni temu po przejechaniu kilometra zgasły wszystkie kontrolki samochód zaczął przygasać światła pogasły całkiem nie mówiąc o ogrzewaniu (działa tylko na 4 biegu po trasie 600 km padł bezpiecznik termiczny najprawdopodobniej ) i wycieraczkach . Po naładowaniu akumulatora było dobrze na 30 kilometrów później to samo look na wskaźnik naładowania aku a tam wskazówka na dół . Nowy akumulator i po 100 km to samo . Po wyłączeniu świateł auto jak by odżywało akumulator się ładuję , światła on / ciepłe powietrze on albo wycieraczki dupa nie ma ładowania . Co może być bolączką stabilizator napięcia na alternatorze ? czy czeka mnie wymiana alternatora ???
Miał ktoś podobne objawy co może być nie tak
Dzięki z góry za pomoc
Mam mały problem z moją Coupe . Zaczęło się dwa dni temu po przejechaniu kilometra zgasły wszystkie kontrolki samochód zaczął przygasać światła pogasły całkiem nie mówiąc o ogrzewaniu (działa tylko na 4 biegu po trasie 600 km padł bezpiecznik termiczny najprawdopodobniej ) i wycieraczkach . Po naładowaniu akumulatora było dobrze na 30 kilometrów później to samo look na wskaźnik naładowania aku a tam wskazówka na dół . Nowy akumulator i po 100 km to samo . Po wyłączeniu świateł auto jak by odżywało akumulator się ładuję , światła on / ciepłe powietrze on albo wycieraczki dupa nie ma ładowania . Co może być bolączką stabilizator napięcia na alternatorze ? czy czeka mnie wymiana alternatora ???
Miał ktoś podobne objawy co może być nie tak
Dzięki z góry za pomoc
Ostatnio zmieniony 06 gru 2013, 10:35 przez Boncza, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Boncza, dopisz w temacie o co kaman same tagi to za mało :!:
a mierzyłeś miernikiem jakie masz ładowanie, jak nie to sprawdź a regulator napięcia możesz wyjąć i zerknąć bo może szczotki się w nim skończyły jeśli tak to masz winowajcę.Boncza pisze:Co może być bolączką stabilizator napięcia na alternatorze ?
aktualnie audi zaparkowane 70km poza miastem
jutro dopiero będzie w domu
jak sam nie ogarnę jedzie do mechanika
jakich producentów części polecili byście przy wymianie rozrządu
i jeszcze jedno pytanie
czy objawą braku mocy może być źle złożony wydech ( dziurawy albo rury pod złym kątem tworzą się zawirowania ) ?? ??
jutro dopiero będzie w domu
jak sam nie ogarnę jedzie do mechanika
jakich producentów części polecili byście przy wymianie rozrządu
i jeszcze jedno pytanie
czy objawą braku mocy może być źle złożony wydech ( dziurawy albo rury pod złym kątem tworzą się zawirowania ) ?? ??
a co z pompą ??szaakaal pisze:ja wsadzilem pasek Gates a rolke SKFjakich producentów części polecili byście przy wymianie rozrządujak masz zapchany to tak...Boncza pisze:czy objawą braku mocy może być źle złożony wydech
co jakiś czas audiczkę czekają wyjazdy po 800km
wolę żeby wszystko było zrobione na lale a nie czekać na lawete i pchać się w koszta za granicą