Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3] przełącznik zespolony

dieselek89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dieselek89 » 06 cze 2011, 13:12

mówicie panowie ze te kable co zostały to razem ze sobą złączyć?? bo u mnie spalila sie instalacja i kupiłem taką z przed 90 roku, ale pająka zostawiłem swojego tylko przełożylem kostki z mojej spalonej instalacji i wszystko dziala bez zarzutu tylko awaryjne mi sie zgubiły.

vakos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vakos » 06 gru 2013, 08:56

Witam mam taki problem ze gdy wlaczam swiatła drogowe tzw dlugie to ich nie ma i nie ma tez tzw krótkich tylko swieca mi sie postojowe reszta dziala ok mam przelacznik ten kwadratowy i czy da go sie naprawic ?

antoni
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: antoni » 06 gru 2013, 09:58

Nie da się na 100% usprawnić tego ustrojstwa. To są jednorazówki, aczkolwiek te z pierwszego montażu wytrzymują i 20 lat pśtykania.
Moożna oczywiście, próbować róznych metod, ale to na dłuższą metę nie pomaga i szkoda zachodu i jazdy z duszą na ramieniu-zgaśnie w trasie i w nocy?,czy nie zgaśnie i misie uda jeszcze z miesiąc przetrzymać ?
A jest tak, że zgaśnie i to oczywiste że w nocy i 200 km od domu. W dodatku to od czasu do czasu poleci jakiś dymek, a to się jakiś smrodek poczuje i po co to.
Osobiście próbowałem się kiedyś z tym bawić, ale to było jak wyżej, i trzeba się było pamiętam szarpnąć na ojojoj !!, chyba ze 250 złoty. Ale jest spokój. Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 06 gru 2013, 12:36

vakos, możesz go próbować nieco zreanimować... przeczyścić styki, przelutować gdzie niegdzie a jak nie bedzie prądzić że tak powiem to kupuj nowy...

koral351

Post autor: koral351 » 13 gru 2013, 20:28

spokojnie to można naprawić. ja to rozebrałem w mojej pierwszej audi, podgrzałem wtopione styki lutownicą i ustawiłem na swoje miejsce. wystygło i było idealnie. jest trochę zabawy ze złożeniem, ale działało bezawaryjnie. pająka skręciłem długimi cieńkimi śrubkami z nakrętkami. koledze robiłem w fordzie i też się udało. przyczyną wytapiania się są za mocne żarówki lub słaby styk. obowiązkowo trzeba założyć przekaźniki na światła i dobrej jakości przerywacz i będzie spokój. jeśli już chcesz kupić nowy, to pytaj w sklepie chyba coś ok. 120zł, a na aukcjach ponad 200 za używke. śmiech na sali.

Awatar użytkownika
kenar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kenar » 09 sty 2014, 23:27

przelutowanie styków przeważnie pomaga :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl