[80 b3] przełącznik zespolony
-
- Forum Audi 80
Nie da się na 100% usprawnić tego ustrojstwa. To są jednorazówki, aczkolwiek te z pierwszego montażu wytrzymują i 20 lat pśtykania.
Moożna oczywiście, próbować róznych metod, ale to na dłuższą metę nie pomaga i szkoda zachodu i jazdy z duszą na ramieniu-zgaśnie w trasie i w nocy?,czy nie zgaśnie i misie uda jeszcze z miesiąc przetrzymać ?
A jest tak, że zgaśnie i to oczywiste że w nocy i 200 km od domu. W dodatku to od czasu do czasu poleci jakiś dymek, a to się jakiś smrodek poczuje i po co to.
Osobiście próbowałem się kiedyś z tym bawić, ale to było jak wyżej, i trzeba się było pamiętam szarpnąć na ojojoj !!, chyba ze 250 złoty. Ale jest spokój.
Moożna oczywiście, próbować róznych metod, ale to na dłuższą metę nie pomaga i szkoda zachodu i jazdy z duszą na ramieniu-zgaśnie w trasie i w nocy?,czy nie zgaśnie i misie uda jeszcze z miesiąc przetrzymać ?
A jest tak, że zgaśnie i to oczywiste że w nocy i 200 km od domu. W dodatku to od czasu do czasu poleci jakiś dymek, a to się jakiś smrodek poczuje i po co to.
Osobiście próbowałem się kiedyś z tym bawić, ale to było jak wyżej, i trzeba się było pamiętam szarpnąć na ojojoj !!, chyba ze 250 złoty. Ale jest spokój.
spokojnie to można naprawić. ja to rozebrałem w mojej pierwszej audi, podgrzałem wtopione styki lutownicą i ustawiłem na swoje miejsce. wystygło i było idealnie. jest trochę zabawy ze złożeniem, ale działało bezawaryjnie. pająka skręciłem długimi cieńkimi śrubkami z nakrętkami. koledze robiłem w fordzie i też się udało. przyczyną wytapiania się są za mocne żarówki lub słaby styk. obowiązkowo trzeba założyć przekaźniki na światła i dobrej jakości przerywacz i będzie spokój. jeśli już chcesz kupić nowy, to pytaj w sklepie chyba coś ok. 120zł, a na aukcjach ponad 200 za używke. śmiech na sali.