Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 AAD] Cieknie paliwo pod nastawnikiem ciśnienia paliw

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
audi_sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0 AAD] Cieknie paliwo pod nastawnikiem ciśnienia paliw

Post autor: audi_sport » 13 gru 2013, 09:48

Witam,
mam następujące pytanie, czy jest możliwe żeby sam nastawnik ciśnienia gdzieś był nieszczelny? Kończą mi się pomysły, latem kupiłem w aso nowe o-ringi, które uszczelniają połączenie pomiędzy nastawnikiem, a rozdzielaczem. A teraz w chłodniejsze dni znowu cieknie, podmieniłem nawet nastawnik i na drugim to samo... Ktoś ma jakieś pomysły? Może o- ringi są do d**y? Wkurza mnie już zapach paliwa, a no i niebezpieczne to jest bo kapie po podłużnicy 5cm od kolektora wydechowego ...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 13 gru 2013, 10:44

Tak, nawet bardzo możliwe że cieknie sam regulator. Też podmieniałem na nowych oringach i nadal ciekło, aż w końcu trafiłem na sprawny - zamontowane i działa.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 14 gru 2013, 14:37

Ponoć jak się go za mocno dokręci to będzie ciekło.

audi_sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audi_sport » 15 gru 2013, 11:16

dzięki koledzy za podpowiedzi, chyba udało mi się to naprawić (od wczoraj nic nie cieknie). Jak to zrobiłem? Wyciągnąłem regulator ciśnienia, i przede wszystkim wyczyściłem papierem wodnym 2000 blaszkę regulatora, która dociska do korpusu rozdzielacza. Było tam trochę nalotu, utlenionego metalu itp. Skręciłem to i jak na razie ani kropelki nie uronił ... Jak pojawi się znowu tam paliwo, to osadzę regulator na amerykańskim preparacie "Indian Head Shellac"- idealnie sprawdza się w w układach paliwowych wysokiego ciśnienia, kupiłem go do naprawy k-jetronica w moim Porsche 924 i rewelacyjnie zdał egzamin. Przed użyciem powstrzymał mnie jednak fakt, że wolę jak jest wszystko oryginalnie- rozbieralne :D

Pozdrawiam
Dawid

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl