Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4, ABT 2.0 90 KM ] Nowe sprzegło

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
marcinfunabt
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4, ABT 2.0 90 KM ] Nowe sprzegło

Post autor: marcinfunabt » 13 gru 2013, 23:00

Witam Was koledzy.

Mam pytanie wymieniłem kompletne sprzęgło w swoim Audi na Sachsa i powiem szczerze, ze bardziej podobała mi się praca mojego poprzedniego sprzęgła - oryginalnego. Wymieniłem tylko dlatego, że brało za wysoko. Przebieg 195 000 tys. Przy nowym biegi zmienia bez zarzutu tylko przy ruszaniu na jedynce jest delikatny stuk - nie wiem czy to ze skrzyni czy może coś innego i ponadto przeważnie przy zimnym silniku jak wciskam sprzęgło i zmieniam bieg na wyższy jest delikatny szum z cyknięciem na końcu. Czy owe sprzęgło się reguluje czy robi to hydraulika.

Czy spotkaliście się z podobnym problemem?

Dzięki za odpowiedźi

Awatar użytkownika
Chillout
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Chillout » 17 gru 2013, 18:42

Witam mam to samo plus do tego takie cos że przy wrzucaniu 2 wchodzi ona ciężko i słychać "kliknięcie" jak juz wejdzie , też mam nowe sprzegło tydzien temu zmienione ale powiem szczerze ze stare lepiej pracowało jedynie co to skrzypiał docisk dlatego zmieniłem przy przebiegu 261 tyś (licznikowym :-) ) , dodam że przy puszczeniu sprzęgła buja całym samochodem ( poduszki pod silnikiem nowe i pod skrzynią zmieniona razem ze sprzęgłem ) i słychać takie "uderzenie" . Z tego co wywnioskowałem mam luz na mechanizmie róznicowym ( nie znośny a dosyć duży ) i sądzę że pada już skrzynia chyba że się myle ? może ktoś bardziej rozeznany w tym temacie sie wypowie :mrgreen:

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 19 gru 2013, 22:20

marcinfunabt, regulacji na hydraulice nie ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl