Na sam początek kolego zwróć uwage gdzie piszesz Swojego posta, bo tak sie składa ze w złym dziale napisałeś. I zapoznaj sie z regulaminem, popraw nazwe postu, bo jak zobaczy to mod to bedziesz miał instrukcje jak postepować na czerwono

PS. uzupełnij tez Swoj profil.
tarantura13 pisze: po rozgrzaniu znajduje sie w tej cwirtce na prawo od 90 stop.C
czyli rozumiem ze wskaźnik pokazuje 100stopni C, to było by na prawo do 90stopni C??
tarantura13 pisze:chcialbym sie dowiedziec gdzie powinna znajdowac sie wskazowka od temperatury silnika przy prawidlowo rozgrzanym aucie???
Wskaznik powinien wskazywać mneij wiecej 90Stopni C. Ale to nie jest zasada, że tak musi być.
Czytając Twojego posta nie wiem w końcu czy chodzi Ci o przegrzewanie sie auta czy nie dogrzewanie ale wydaje mi sie ze zamieszałeś i Twoja niunia nie łapie temperatury jesli tak to możesz sprawdzić termostat (rano palisz czekasz z 15minut i sprawdzasz czy dolny wąż od chłodnicy jest letni jak tak to termostat do wymiany), poszukaj na forum o tym jest od groma. Jesli termosta bedzie OK, to można sprawdzić czujnik temp w króćciu głowicy, a potem sam wskaźnik. Coś może z tych rzeczy działać nieprawidłowo, ale nie jest powiedziane ze jest źle. Posprawdzaj wymienione rzeczy w takjeij kolejnośći jak Ci napisałem, jak nie znajdziesz usterki, to znaczy ze wszystko jest ok i tam ma poprostu być i basta, bynajmniej nie szukaj dziury w całym. <ok>
Jesli chodzi Ci o przeciwieństwo tego co napisałem, to napisz wyraźnie i dokładnie raz jeszcz to dostaniesz instrukcje co sprawdzic.