[80 B3] Po wymianie zębatki dalej nie nalicza kilometrów.
[80 B3] Po wymianie zębatki dalej nie nalicza kilometrów.
Problem tak jak w tytule. Posiadam liczniki VDO które nie naliczały kilometrów, więc rozebrałem i wymieniłem tą pomarańczową zębatkę na nową, po złożeniu wszystkiego do kupy i przejechaniu się poczułem się zasmucony ponieważ kilometrów dalej nie nalicza. Włożyłem nową zębatkę tak jak była stara- nic, odwrotnie- też nic. Po przeglądzie liczników stwierdzam że nie ma żadnych zimnych lutów czy też przerwanych ścieżek. Czy przyczyną może być walnięty cały mechanizm naliczania kilometrów i czy warto kupić drugie liczniki zamiast naprawy tych?
Całe liczniki były oglądane przez znajomego elektronika od samochodów który głównie zajmuje się licznikami i stwierdził to samo, że to prawdopodobnie ten silniczek padł, aktualnie liczniki są u niego na ponownym lutowaniu wszystkiego, zobaczymy co się zrobi z tym fantem. Dodam że podczas wymiany zębatki ten wkład co jest w silniczku został mi w ręce
PROmil, Czemu zmieniałeś zębatkę, jeżeli poprzednia była cała? Zębatka w wirniku silniczka cała? Obejrzyj dokładnie wszystkie zębatki w okolicy silniczka.
Jeżeli Twój kolega elektronik nie jest w stanie sprawdzić samego silniczka... :shock: :roll: <palma>
PS. Gdybyś potrzebował samego silniczka, to pisz na PW. Może coś wygrzebię w garażu.
[ Dodano: 2013-12-28, 20:46 ]
Jeżeli Twój kolega elektronik nie jest w stanie sprawdzić samego silniczka... :shock: :roll: <palma>
PS. Gdybyś potrzebował samego silniczka, to pisz na PW. Może coś wygrzebię w garażu.
[ Dodano: 2013-12-28, 20:46 ]
Tak ma być.PROmil pisze:Dodam że podczas wymiany zębatki ten wkład co jest w silniczku został mi w ręce