Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z 90KM] Silnik po nocy gaśnie po kilku minutach.

ODPOWIEDZ
Tomiturbo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z 90KM] Silnik po nocy gaśnie po kilku minutach.

Post autor: Tomiturbo » 30 gru 2013, 14:12

Witam,

Wymieniłem ostatnio filtr paliwa oraz wyczyściłem dokładnie bak/smok z "syfu", który nazbierał się tam latami. Przy okazji wymieniłem też przewody doprowadzające paliwo do filtra. Generalnie po tym zabiegu autko ładnie odpala, pracuje równo i jeździ bdb.
Problem pojawia się po dłuższym postoju np. po nocy.
Autko zapala bardzo ładnie, pracuje równo, ale tylko przez 4-5 minut. Po tym czasie gaśnie i zachowuje się tak jakby nie miał paliwa. Żeby zapalić go ponownie muszę kręcić rozrusznikiem, tak jakby musiał zassać paliwo na nowo. Po takim awaryjnym odpaleniu pracuje już bdb i nie ma z nim więcej problemów, aż do kolejnego poranka :-(
Dodam, że jeśli zapalę auto po nocy i od razu ruszę to wszystko jest w porządku i nie gaśnie.

Oczywiście w baku mam paliwo, zwykle powyżej połowy. Na przewodach do flitra nie widać żadnych pęcherzyków powietrza, auto ma moc, nie kopci itp.
Wygląda jakby po dłuższym postoju paliwo się cofało (?) i na wolnych obrotach wypala jedynie to co ma w filtrze ? Czy to możliwe?

Awatar użytkownika
bozmek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bozmek » 30 gru 2013, 14:17

Na zasilającym miedzy pompą a filtrem jest pełny przewód paliwa sprawdzałeś dobrze?

zbikus13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zbikus13 » 31 gru 2013, 17:56

NA powrocie paliw który jest na filtrze ( plastikowy zaworek ) Ma oringi zielony i czarny . Proponuje je sprawdzić bo to one są najczęściej przyczyna takich objawów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl