[All] Schemat dodadkowych zegarów s2
[All] Schemat dodadkowych zegarów s2
Witam potrzebuje schemat podłączenia dodatkowych zegarów od s2 czyli tych z białymi tarczami na jednej płytce. Nie chodzi mi o sam rozpis kabli tylko schemat
Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 10:31 przez KoralB3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
3 - Do Masy
6 - Podlaczasz Do + Przez Stacyjke (czyli tzw. zaplon) - Moze To Byc Bezpiecznik 12
2 - Do Czujnika Cisnienia Oleju
5 - Do Czujnika Temperatury Oleju
4 - Pod Bezpiecznik 14, Napiecie Pojawi Sie Kiedy Włączysz Światla
1 - Podlaczasz Do Podswietlania Zapalniczki (jezeli jest z regulacja) lub Podswietlania Nagrzewnicy - Czegos Co Jest z Regulacja Podswietlania."
6 - Podlaczasz Do + Przez Stacyjke (czyli tzw. zaplon) - Moze To Byc Bezpiecznik 12
2 - Do Czujnika Cisnienia Oleju
5 - Do Czujnika Temperatury Oleju
1 - Podlaczasz Do Podswietlania Zapalniczki (jezeli jest z regulacja) lub Podswietlania Nagrzewnicy - Czegos Co Jest z Regulacja Podswietlania."
Panowie,aldi pisze:3 - Do Masy
"
rezam własnie zegary i zostałymi te 2 kable...nie wiem jak wy wychodzicie po skrzynke z bezpiecznikami i nawet nie bede drążył
te kable mająkolor czarno-niebieski , ktory wystepuje w niebieskiej kostce pod kierownicą...mogę się do niego wpiąć?jeslikolory kabli są takie same to zawsze odpowiadająza to samo?
proszę o pilną odpowiedz
[ Dodano: 2014-01-06, 12:47 ]
ten czarno niebieski to numer 4
zostajemi jeszcze numer 6 szaro brązowy i jego nie wiem gdzie wpiąć...poza tym ze pod bezpiecznik 12 ale nie da się jakośw tekostki pod kierownicą?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Silnik:
- Kontakt:
dziekiPanowie,faktycznie ten czarno niebieski jest przeciez przy przyciskach wszystkich.
a to zasilanie po stacyjce nie da sięjakoś znalezc łatwiej...na przykład kolor kostki i kolor kabla.
mam deche na zewnatrz auta wiec cala instalacja na wierzchu...moge sie wpiac we wszystko...tylko nie wiem dokladnie ktory to prad po stacyjce....
a to zasilanie po stacyjce nie da sięjakoś znalezc łatwiej...na przykład kolor kostki i kolor kabla.
mam deche na zewnatrz auta wiec cala instalacja na wierzchu...moge sie wpiac we wszystko...tylko nie wiem dokladnie ktory to prad po stacyjce....
-
- Forum Audi 80
Na właśnie czarno-niebieski to plus po stacyjce. Nawet jest podłączony pod bezpiecznik 12 jak w oryginale. http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... /fig35.pdfRychu82 pisze:tylko nie wiem dokladnie ktory to prad po stacyjce....
A bezpiecznik 14 to oświetlenie schowka, tablicy rejestracyjnej i komory silnika.
-
- Forum Audi 80
Witam podepnę się pod temat. Kiedyś zakupiłem dodatkowe zegary do b4 i dziś chciałem ich podłączyć tzn. bez temp. oleju i ciśnienia, sam woltomierz. Nie posiadam wiązki więc postanowiłem sobie dorobic według schematu wyżej. Podałem mase na pin 3 i + na pin 4 to woltomierz pokazuje napięcie. Chciałem podłączyć podświetlenie zegarów, w tym celu masa zostawiłem przy pinie 3 a + dałem na pin 6 i nic zero podświetlenia. Proszę o poradę bo może coś żle robię??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Bo tam jest "wtórnik" napięcia aby nie obciążać potencjometru . Po prostu czyta jakie jest napięcie na liczniku i wykorzystując ten nieregulowany plus odwzorowuje na potrzeby dodatkowych żarówek.Mariusz.D pisze:Mamy przecież podłączony pod światła z regulacją
[ Dodano: 2018-12-16, 14:32 ]
Na zgaszonym tyle pokazuje?Mariusz.D pisze:Voltomierz pokazuje 14 v (nie za dużo? )